Γ. Μπουρνούς: «Η λογική της αδράνειας οδηγεί σε ήττα»

Για τις τελευταίες εξελίξεις και την ένταση στα ελληνοτουρκικά μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Γιάννης Μπουρνούς: "Μεγάλωσα σ' ένα σπίτι που κυριαρχούσε η ...

“Η τουρκική στρατηγική δοκιμάζει ξανά τα αντανακλαστικά μας . Ο στόχος της είναι να εκμεταλλευτεί τα μειωμένα αντανακλαστικά της χώρας μας για να οδηγήσει σε εφ΄ όλης της ύλης διάλογο που μπορεί να φτάσει και προς το δικαστήριο της Χάγης. Ο διάλογος, δηλαδή, ‘της διπλωματίας των κανονιοφόρων’, όπου ο ισχυρότερος απειλώντας θα οδηγήσει σε έναν ‘συμβιβασμό’ που δε θα είναι σύμφωνος με τις δικές μας διεκδικήσεις.”

«Διαχρονικά πλην ελαχίστων περιπτώσεων η χώρα μας τηρεί τη λογική της αδράνειας και η λογική αυτή οδηγεί σε ήττα», είπε ο κύριος Μπουρνούς, σημειώνοντας ότι η «ελληνική διπλωματία πρέπει να πιέσει για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε από τον διεθνή παράγοντα τονίζοντας ότι πρέπει να ζητήσουμε τη σύγκληση του συμβουλίου της Ευρώπης».

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κύριος Μπουρνοιύς είπε ότι «την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό κάποιος μπορεί να διαφωνεί ή να την εχθρεύεται κανείς όμως δε μπορεί να πει ότι είπε ψέματα και ότι κορόιδεψαν τους Μοριανούς ή οποιοδήποτε άλλον.  Αντίθετα με τη ΝΔ ζήσαμε τη μεγάλη κοροϊδία. Τι ακούσαμε στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές; Ότι θα άδειαζαν τη Μόρια σε δύο μήνες, θα έκλειναν τον Καρά Τεπέ. Αντίθετα πού φτάσαμε; Παρέλαβαν τη Μόρια σε 5.800 και την έφτασαν σε 21.000 και τώρα ο υπουργός Μετανάστευσης χαίρεται και λέει κατάμουτρα στους Μοριανούς ότι τους μείωσαν τον προσφυγικό πληθυσμό στο ΚΥΤ σε 14.000. Το ίδιο αλαλούμ με το θέμα της δημιουργίας των κλειστών κέντρων και το κλείσιμο της Μόριας για να φτάσουμε να ενοικιάζονται κτήματα γύρω από το ΚΥΤ».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα