Μια απάντηση προς τον Σωτήρη Πολίτη

Μετά το προχθεσινό δημοσίευμα περί αδέσμευτης και δέσμιας τοπικής αυτοδιοίκησης ακολούθησε ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Ικαριακή ραδιοφωνία από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής και ιδιοκτήτη της Ικαριακής Ραδιοφωνίας. Έτσι η κόντρα συνεχίστηκε και ο Δημήτρης Δουρής απάντησε σε προσωπικό ύφος στον Σωτήρη Πολίτη στο κείμενο που ακολουθεί.

Γράφει ο Δημήτρης Δουρής

Προς κ. Σωτήρη Πολίτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής και ιδιοκτήτη της Ικαριακής Ραδιοφωνίας

Όταν ως οφείλεις απαντάς στους «ανησυχούντες φίλους» στο μέσον το οποίον κατέχεις, οφείλεις να δημοσιεύεις και το κείμενο στο οποίο απαντάς, το οποίο δεν δημοσίευσες στο μέσον το οποίο κατέχεις (την Ikariaki.gr).

Έκανες, λοιπόν, μέγα δεοντολογικό φάουλ ως ιδιοκτήτης-δημοσιογράφος, παρότι είχες ψελλίσει ότι αποσύρεσαι από τα δημοσιογραφικά σου καθήκοντα, αφού είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (προφανώς υπονοούσες λόγους δεοντολογίας).

Όμως, εμφανίστηκες ως δημοσιογράφος και πήρες συνέντευξη από τον Υπουργό Πολάκη , αναλαμβάνοντας πάλι δημοσιογραφικά καθήκοντα και υποπίπτοντας πάλι σε μέγα δεοντολογικό φάουλ, αυτή τη φορά όχι ως δημοσιογράφος, αλλά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Και αυτό γιατί δημιουργείς συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι συνυποψηφίων και ανθυποψηφίων λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Όσον αφορά στο κείμενο στο οποίο απαντάς (αλλά δεν δημοσίευσες) η ουσία του αναφέρεται κυρίως στον νυν δήμαρχο, ο οποίος προτιμά να είναι δήμαρχος του Κ.Κ.Ε. και όχι της Ικαρίας και επιδεικτικά απουσίασε από την εκδήλωση για τον αξονικό τομογράφο, δηλαδή απουσίασε από τα καθήκοντά του.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους, έχω, ως εικασίες, να πω τα εξής:

  • Ο Ηλίας Γαγλίας απουσίασε μάλλον για να μην εισχωρήσει ο ιός της κομματικοποίησης στον συνδυασμό του.
  • Ο Νίκος Καλαμπόγιας προτίμησε την υπαντιπροσώπευση, πιθανόν, για λόγους προεκλογικού τακτικισμού. (Στην πολιτική δικαιολογίες του στυλ «δεν μπόρεσα να έρθω» είναι μάλλον αστείες).
  • Θα δικαιολογήσω τον Λευτέρη Κόχυλα, επειδή οι Ράχες πέφτουν μακριά από τον Άγιο Κήρυκο και θα συγχαρώ τον Νίκο Σταμούλο που παρευρέθη.

Όσον αφορά στην (δημοσιευμένη) απάντησή σου και στην αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξεις την ανεξαρτησία του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχεις, έχω να πω ότι κρούεις θήρες ανοιχτές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την κομματική τοποθέτηση ή προέλευση καθενός υποψηφίου. Η πρόθεση να υπηρετήσει κάποιος την Ικαρία ή το κόμμα του αποδεικνύεται στην πράξη και δεν χρειάζεται να αφήσει την κομματική ταυτότητα στο σπίτι του. Μπορεί να την έχει και στην τσέπη του, αρκεί να υπηρετεί τα συμφέροντα της Ικαρίας και όχι της μικροπολιτικής, όπως π.χ. έπραξε ο δήμαρχος στην συγκεκριμένη περίπτωση που προαναφέραμε.

Λαμβάνω υπόψη μου την προτροπή σου να ασχοληθούμε με κάτι πιο ωφέλιμο και, αν άλλη φορά επιχειρήσουμε να ενοχλήσουμε τον Ικαριώτη ψηφοφόρο, θα φροντίσουμε προηγουμένως να λάβουμε την άδειά σου.

Υ. Γ.: Πάντως, η πολιτική και δημοσιογραφική δεοντολογία, όπως άλλωστε και το ποδήλατο και το τάβλι, μαθαίνονται με κοντό παντελονάκι.

Σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή σου, Δημήτρης Δουρής, παρολίγον υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας και διατηρών το δικαίωμα να τοποθετούμαι δημοσίως, καθόσον στέρηση πολτικών δικαιωμάτων δεν μου έχει επιβληθεί

Τέλος συζήτησης


Υ.Γ 2: Το άρθρο του Σωτήρη Πολίτη την ώρα που γράφονταν αυτό το άρθρο είχε διαγραφεί από τo site της Ικαριακής ραδιοφωνίας,έτσι πήραμε το άρθρο από παράλληλη πηγήCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: