Δημοτικές εκλογές: Η μάχη της αριστεράς

Από τη σύνταξη

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε έλεγε κάποτε ο πατέρας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,  γιατί να το κρύψουμε λοιπόν ότι ανήκουμε στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.

Mε αυτό το άρθρο δεν μας ενδιαφέρει όμως να δώσουμε μόνο το πολιτικό μας στίγμα, αλλά την κατεύθυνση που θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθούν οι ψηφοφόροι στην Ικαρία και όχι μόνο. Χωρίς ακόμα να είμαστε σίγουροι ότι θα κατέβουν όλοι όσοι δήλωσαν ότι θα κατέβουν στις εκλογές δίνουμε την κατεύθυνση.

Αυτές τις μέρες λοιπόν γίνεται μια μεγάλη μάχη που αρμόζει τόσο στο παρελθόν, όσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, είναι η μάχη της αριστερής αυτοδιοίκησης. Ο Μητσοτάκης σε όλες τις ομιλίες του δίνει το δικό του πολιτικό στίγμα, και τονίζει ότι κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν πρέπει να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτή τη κατεύθυνση βέβαια κινείται και στην Ικαρία. Εμείς όμως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το ακριβώς αντίθετο, κανένας δήμος και καμία περιφέρεια στη δεξιά και σε οποιαδήποτε έκφανσή της (ακροδεξιοί, κεντροδεξιοί, δεξιοί, φασίστες, ανεξάρτητοι δεξιοί-πατριώτες-δωσίλογοι κ.τ.λ).

Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη μάχη της αριστεράς, άρα ξέρουμε από τώρα το τι δε θα ψηφίσουμε, ξέρουμε δηλαδή ότι αυτό που κατέβηκε ως Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής, που ανήκει στο δόγμα Μητσοτάκη και δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά δεν πρέπει να ψηφιστεί όσο και αν η Λαϊκή Συσπείρωση απογοήτευσε το προηγούμενο διάστημα πολλούς συντοπίτες μας.

Ναι λοιπόν προτιμούμε μια κακή έκδοση της αριστεράς, όπως θεωρούμε εμείς το ΚΚΕ, παρά τους απογόνους των Γερμανοτσολιάδων. Αυτό ο κόσμος στο νησί μας θα το δει και θα το καταλάβει. Εμείς πάντως προειδοποιούμε, ότι αυτή η Πανικαριακή ενότητα δεν έχει σχέση με την αριστερά.  Καλούμε λοιπόν του Ικαριώτες πολίτες να στηρίξουν οποιοδήποτε άλλο ψηφοδέλτιο εκτός από αυτό που εκφράζει το δόγμα Μητσοτάκη (ΠΕΑ). Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την περιφέρεια, ούτε Καλογήρου (κεντροδεξιοί) ούτε Μουτζούρης (Σαμαρικοί), ούτε οτιδήποτε άλλο παρεμφερές.

Το κείμενο δεν δίνει κατεύθυνση ως προς τις ευρωεκλογές αλλά εμείς όπως είναι προφανές και εκεί θα στηρίξουμε την αριστερά. Το δόγμα Μητσοτάκη θα πέσει στην ίδια την κοινωνία και ελπίζουμε να πέσει πριν να είναι αργά, γιατί ο κόσμος δεν θέλει την επιστροφή στο παλιό. Στο πιθανό ερώτημα μάλιστα που μπορεί να τεθεί και έχει να κάνει με την συνεργασία της αριστεράς στο παρελθόν διαμέσω της τότε Πανικαριακής Ενότητας Αλλαγής, μιλώντας βέβαια για την Ικαρία, η απάντηση είναι απλή. Θέλαμε κάτι διαφορετικό από το ΚΚΕ, που μας απογοήτευσε το διάστημα που το νησί είχε τρεις δήμους, και για να επιτευχθεί έπρεπε να συνεργαστούμε και με τον διάβολο που λέει και ο λαός ώστε στον νέο δήμο να υπάρχει το κάτι άλλο. Ήταν όμως απογοητευτικό και βεβαίως αναγνωρίζουμε το λάθος μας τόσο το 2010 όσο και το 2014, αναγνωρίζουμε και για αυτό προσπαθούμε να το διορθώσουμε.

Είμαστε όμως περήφανοι για  την περίοδο εκείνη, ότι δεν θέσαμε το δίπολο μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου, που αποδείχτηκε σκάρτο. Το δίπολο ήταν και είναι μεταξύ της παλαιοκρατίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και του νέου (Τσίπρας) και σε αυτό το σημείο είμαστε ξεκάθαροι. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός και τους εχθρούς να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Με βάση αυτή τη γραμμή βροντοφωνάζουμε:

Κανένας δήμος στην δεξιά και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία!

Καλόν αγώνα!!!!Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: