Για το γλέντι στην Ικαρία

Από τη σύνταξη του περιοδικού

Έχοντας μαζέψει όλο το ρεπορτάζ και βεβαίως κατόπιν ερωτήσεων που κάναμε στο χωριό Ακαμάτρα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το γεγονός πως έγινε γλέντι σε ένα χωριό της Ικαρίας σίγουρα είναι καταδικαστέο αφού ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όμως μιλάμε για λέντι κια όχι πανηγύρι.

Ο Τοπικός σύλλογος του χωριού δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, δηλαδή δεν έγινε πανηγύρι του χωριού, αλλά μια μουσική βραδιά σε κατάστημα της περιοχής που μετατράπηκε σε γλέντι. Την θέση αυτή τη υποστηρίζει δημόσια και ο κ. Στέλιος Σταυρινάδης, μέλος του Συλλόγου του χωριού, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου ξεκαθαρίζει πως οι κάτοικοι της Ικαρίας είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα του κορωνοϊού και διευκρινίζει ότι προφανώς και κατά την εκδήλωση δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα αλλά δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού».

Ιδού και η ανάρτηση

Έτσι αυτοί που, στο πρώτο θέμα και στο In.gr, εκεί το είδαμε, πιθανόν να έχει μεταδοθεί και αλλού, γράψαν για πανηγύρι, πρέπει να ανασκευάσουν και να ζητήσουν συγνώμη από τον τοπικό σύλλογο. Μιλάμε για ατομική ευθύνη ενός καταστηματάρχη και όχι για συλλογική ευθύνη. Για το πρώτο θέμα πάντως την ώρα που γράφουμε το άρθρο, υπάρχει ανασκευή.

Και πάμε τώρα στα καθημάς, ο αγαπημένος μας δήμος της Ικαρίας σε ανακοίνωσή του καταδικάζει αυτή την συμπεριφορά. Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ της Ικαριακής ραδιοφωνίας.

Η ανακοίνωση του δήμου μας βρίσκει σύμφωνους, και τουλάχιστον αυτή τη φορά θεωρούμε ότι στάθηκε στη σωστά πλευρά της Ιστορίας. Μάλλον κατάλαβαν το λάθος τους με την περίπτωση του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας και αποφασίσαν να πουν πιο μετρημένα και ενωτικά λόγια.

Ναι λοιπόν θα το πούμε και αυτό, κάποιοι πάνω στο νησί μας αντιδρούν ανεγκέφαλα, λες και μεις δεν θέλουμε να γιορτάσουμε και να γλεντήσουμε. Δεν έχουν υπομονή κάποιοι δυστυχώς συντοπίτες μας, αλλά τελεοσπάντων ας το αφήσουμε ασχολίαστο αυτό προς το παρόν, διότι τα γλέντια μας συνοδεύτηκαν με δηλώσεις για νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν από τη Δευτέρα. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση να το χειριστεί σωστά το θέμα, διότι δεν πρέπει με αφορμή το γεγονός να πάρουν μέτρα ή τουλάχιστον επικοινωνιακά να μην φανεί έτσι. Αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, διότι εαν συμβεί, θα βρεθούμε στο επίκεντρο των βελών των υπολοίπων τοπικών κοινωνιών της Ελλάδος.

Πάντως και αυτό το διαβεβαιώνουμε, οι περισσότερες επιχειρήσεις πάνω στο νησί τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως τηρούνται σε όλη την Ελλάδα. Οι ανεγκέφαλοι που διαφημίστικαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μεμωνομένες περιπτώσεις, όπου μπορεί να υπάρχουν οπουδήποτε. Κορωνοϊός δεν υπάρχει στην Ικαρία, δηλαδή δεν υπάρχει κρούσμα, αλλά δεν μπορούμε προφανώς να ξέρουμε τι επιφυλλάσει το μέλλον μιας και ο τουρισμός, αυτός ο λίγος, είναι στο αποκορύφωμά του, την περίοδο που γράφουμε, και όλα μπορεί να συμβούν.

Έτσι αυτό το άρθρο κλείνει με το μότο της ανακοίνωσης του δήμου Ικαρίας

Όλοι μαζί ενωμένοι προσέχουμε!!!

One thought on “Για το γλέντι στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα