Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας για το άρθρο του βουλευτή Σάμου «Περί ομοψυχίας»

Περί «ομοψυχίας» ο λόγος που επικαλέσθηκε ο βουλευτής Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ. Χρ. Στεφανάδης. Μόνο που ο λόγος ετούτος καταλήγει βαθιά διχαστικός στην προσπάθεια εκδίκησης και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους! (κι αυτό είναι ασυγχώρητο πολιτικό λάθος)!

Αντιπαράθεση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου - Χριστόδουλου Στεφανάδη | Samos Voice

Ναι! πήγε «συγκούδουνο» το αρνί όταν συνεννοήθηκαν εκείνοι οι Παππούδες μας και έριξαν τον Τούρκο δυνάστη σε έναν γκρεμό του «Αθέρα», μόνο που δεν υπήρξε από πριν καμία διαπραγμάτευση για καμία είδους μοιρασιά, μόνο που τότε δεν έπαιρναν τα εχθρικά πλοία οι αέρηδες του Αιγαίου για να τα παρασέρνουν, περιέργως πως ακυβέρνητα, στις θάλασσές μας!!!

Η «παραφωνία» που ισχυρίζεται ότι άκουσε ο βουλευτής από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η ερμηνεία που ο ίδιος δίνει περί «συμψηφισμού» ενδεχομένων «ποινικών» ευθυνών πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, συντηρεί μία νοσηρή πολιτική ξηρασία με ανόητους τακτικισμούς πολιτικής επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει ύβρη και μάλιστα μεγάλη ύβρη, ανερυθρίαστα και χωρίς αιδώ, κατασκευάζοντας ανύπαρκτους εσωτερικούς εχθρούς σε μια συγκυρία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το «ούλοι εμείς» δεν ταιριάζει και ούτε βεβαίως χωράει όλους όσους ετοιμάζουν παιχνίδι διαλόγου με σημαδεμένα χαρτιά με τον σημερινό «Αγά-εφέντη», δεν χωράει όσους δηλώνουν ότι τα νησιά μας είναι μακριά από το «κέντρο» (αλήθεια θα μας πουν κάποτε που τοποθετούν το κέντρο);

Στο «ούλοι εμείς» δεν χωράμε με τους «αρχιτέκτονες» της διαπλοκής και της διαφθοράς, με όλους όσους τσαλαπάτησαν τα όνειρά μας και συνεχίζουν να κατακεραυνώνουν τις ελπίδες μας, με όλους όσους σακατεύουν καθημερινά την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τις επελάσεις των ΜΑΤ μέχρι τους αντιδημοκρατικούς νόμους, από την περιφρόνηση θεσμών και αξιών μέχρι τις απειλές σε Δικαστικούς λειτουργούς που τολμούν να ερευνούν και να αγωνίζονται για να απονέμουν δικαιοσύνη… δεν χωράμε με αυτούς που ασκούν μία πολιτική χυδαίας εκμετάλλευσης, από τις λίστες του Πέτσα ως τις καθημερινές πλέον απευθείας αναθέσεις, μία πολιτική απόλυτης κοροϊδίας, φαρισαϊσμού και υποκρισίας.

Ναι! «ούλοι εμείς εφέντη»! ακούστηκε στο δικαστήριο εκείνο για να βρεθούν οι ένοχοι και οι Δικαστές, μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, τους αθώωσαν όλους.

Το ίδιο πάλι μας ενώνει: η ομοψυχία για μια Ελλάδα που μας αξίζει και ταιριάζει στο δικό μας μπόι. Ας μην κουράζονται λοιπόν να μας παραδίδουν τέτοιου είδους μαθήματα και μάλιστα με αυτό τον κούφιο – αντιδιδακτικό τρόπο. Δεν χρειαζόμαστε κανένα μάθημα από κανέναν και σίγουρα όχι από τους συγκεκριμένους.

Ξέρουμε εμείς πιο καλά από όσο νομίζουν και να φυλλάτουμε Θερμοπύλες και να ρίχνουμε όταν χρειαστεί «συγκούδουνους» από τα βάθρα της υπερφίαλης αλαζονείας της εξουσίας κάθε δυνάστη και τύραννο.

ΣΥΡΙΖΑ ΙκαρίαςCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: