Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: ευχαριστίες για το “καλάθι του άνεργου”

Ευχαριστήρια ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, με αφορμή ανταπόκριση πολιτών στις δράσεις της.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για το "καλάθι του άνεργου"

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 9/11 η συλλογή τροφίμων για το καλάθι του ανέργου σε 9 super markets στην πόλη της Χίου. Με την πραγματικά συγκινητική βοήθεια των συμπολιτών μας μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε μεγάλο αριθμό από είδη πρώτης ανάγκης (γάλα μακράς διαρκείας και εβαπορέ, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, καφέ και εν γένει τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς και είδη υγιεινής και καθαριστικά). Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν, σύμφωνα με τις καταστάσεις που συμπληρώθηκαν σχετικά με το χρόνο ανεργίας που προκύπτει από τις ατομικές καρτέλες ανεργίας, σε οικογένειες ανέργων του νησιού την Πέμπτη 14/11 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο της Πρωτοβουλίας, όσους και όσες συνεισέφεραν από το υστέρημα τους ανακουφίζοντας, έστω και προσωρινά, συνανθρώπους μας με πρόβλημα σίτισης, τους εθελοντές που βρέθηκαν έξω από τα super markets συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ενημερώνοντας τους πολίτες καθώς και τους εργαζόμενους που μαζί με τους υπεύθυνους των super markets συνεργάστηκαν άψογα. Οι πολλές εκατοντάδες συμπολιτών μας που γέμισαν τα καλάθια των ανέργων αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη σαν διάθεση και στάση ζωής είναι παρούσα και ζητάει τρόπους να υλοποιείται πιο δυναμικά και πιο αποτελεσματικά.

Όσο η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη ως προς την κάλυψη των βασικών μας αναγκών, τόσο επιβάλεται η αναγκαιότητα των Δικτύων Αλληλεγγύης τόσο ως ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας, όσο και ως ένα πρώτο βήμα συνειδητοποίησης και δράσης. Διεκδικώντας ταυτόχρονα με οργανωμένο τρόπο την αλλαγή της κατάστασης που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και μας οδηγεί στο να φαγωθούμε μεταξύ μας.

Οφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε με ευρύτερες δράσεις αλληλεγγύης καλώντας όλους και όλες να συμμετέχουν στις ανοικτές συναντήσεις της πρωτοβουλίας οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 7.30 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Χίου”.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου

ΕRΤOPENCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΧΙΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: