Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το πρώτο σας τατουάζ

Πλέον αυξάνονται όλο και περισσότερο οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να εκφραστούν μέσω ενός τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Οπωσδήποτε εάν πρόκειται να κάνετε ένα τατουάζ για πρώτη φορά, εκτός από τον ενθουσιασμό που νιώθετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και κάποια άλλα πράγματα προκειμένου να είστε σίγουροι ότι το θέλετε. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το πρώτο σας τατουάζ.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις δερματικές αντιδράσεις στα τατουάζ

Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσετε αποφασίζοντας το σχέδιο το οποίο θέλετε να κάνετε. Μπορεί αντί για σχέδιο να είναι μία λέξη ή μία φράση που σας εκφράζει. Καθώς όμως πρόκειται να το έχετε για πάντα στο σώμα σας, θα πρέπει να σας αρέσει και να σας εκφράζει.

Εκτός από το σχέδιο είναι βέβαια πολύ σημαντικό να έχετε βεβαιωθεί ότι δεν έχετε αλλεργία στο τατουάζ. Αν έχετε ήδη αλλεργία σε κάποιο προϊόν μακιγιάζ, είναι πιθανό να έχετε μία αλλεργική αντίδραση και στο τατουάζ. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται σε κάποια καλλυντικά είναι όμοιες με αυτές των τατουάζ. Με ένα δερματολογικό τεστ θα είστε σίγουροι σε ποιες χρωστικές έχετε αλλεργία, ώστε να κάνετε το τατουάζ σας με κάποια εναλλακτική.

Ο tattoo artist παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, εφόσον πρόκειται για το πρώτο σας τατουάζ. Η καλύτερη λύση για να βρείτε τον ιδανικό για εσάς είναι να τον αναζητήσετε μέσω των social media, ώστε να βρείτε κάποιον που τα σχέδιά του σας εκφράζουν και πιστεύετε ότι θα ανταποκριθεί σε αυτό που θέλετε. Αν δε, επιλέξετε και έναν διάσημο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα περιμένετε ένα διάστημα μέχρι να αποκτήσετε το τατουάζ σας. Εάν δεν έχετε υπομονή, επιλέξτε έναν λιγότερο γνωστό tattoo artist, ο οποίος θα σας κάνει και καλύτερη τιμή. Παράλληλα, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι ένα φθηνό τατουάζ δεν είναι απαραίτητα και καλό, οπότε καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω προκειμένου να είστε σίγουροι για την ποιότητά του. Φυσικά μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στο στούντιο στο οποίο θα κάνετε το τατουάζ σας, προκειμένου να είναι καθαρό και να διαθέτει φιλικό προσωπικό.

Τα τατουάζ που κάνετε στα χέρια και στα πόδια είναι πιθανό να ξεθωριάσουν, καθώς στα σημεία αυτά το δέρμα αναγεννιέται πιο γρήγορα. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να το διορθώσετε στην πορεία. Ο tattoo artist είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει να σας το κάνει ξανά με μικρό ή καθόλου κόστος.

Η αίσθηση που θα έχετε όταν θα κάνετε το τατουάζ είναι  λίγος πόνος, και θα νιώσετε κάπως σαν να σας παίρνουν αίμα, μόνο που η βελόνα του τατουάζ δεν εισχωρεί τόσο βαθιά. Στην περίπτωση που στην πορεία θέλετε να αφαιρέσετε το τατουάζ που κάνατε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, όμως είναι λίγο πιο επώδυνη διαδικασία από όταν κάνετε το τατουάζ. Για αυτό και θα πρέπει να είστε αρκετά σίγουροι πριν προχωρήσετε με την εφαρμογή του.

Σχολιάστε Ελεύθερα