Εργονομικά έπιπλα γραφείου: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους γραφείου

Τα έπιπλα είναι ίσως τα πιο σημαντικά στοιχεία που δημιουργούν την τέλεια ρύθμιση του γραφείου. Τα έπιπλα γραφείου, επομένως, πρέπει να είναι συνδυασμένα  με τρόπο που θα προσθέτουν γοητεία στην υπάρχουσα διακόσμηση του γραφείου σας. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα έπιπλα γραφείου είναι εργονομικά σχεδιασμένα, έτσι ώστε τα άτομα που εργάζονται στο γραφείο να μην παραπονιούνται για οποιοδήποτε σωματικό πρόβλημα, έπειτα από πολλές ώρες χρήσης των επίπλων.

Εργονομία

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ένας υπάλληλος ξοδεύει πάνω από το τριάντα τοις εκατό του χρόνου του στο γραφείο για τις επαγγελματικές του ανάγκες. Επομένως, εάν τα έπιπλα γραφείου δεν είναι άνετα και εργονομικά στο σχεδιασμό, είναι πιθανό ότι θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο μπορεί ακόμη και να μειώσει την παραγωγικότητα του.

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την αγορά επίπλων για το γραφείο σας. Η σταθερότητα, η ευελιξία και η σωστή στάση του σώματος είναι ορισμένες πτυχές που πρέπει να υπάρχουν στην κορυφή της λίστας προτεραιότητας. Το υποβραχιόνιο της καρέκλας πρέπει να είναι άνετο και το ύψος του να ρυθμίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Η πλάτη είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξετε, καθώς εκεί είναι όπου οι περισσότερες καρέκλες γραφείου στερούνται επαρκούς υποστήριξης και άνεσης. Η πλάτη πρέπει να είναι μαλακή ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να καθίσει για ώρες χωρίς να αισθάνεται κουρασμένος ή να νιώθει πίεση στη σπονδυλική στήλη.

Το γραφείο είναι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των επίπλων γραφείου. Το ύψος του γραφείου δεν πρέπει να είναι πολύ χαμηλό ή υψηλό και θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει τα αντικείμενα του χρήστη. Ένα μικρό γραφείο θα αναγκάσει το χρήστη να καθίσει σε άβολη στάση που θα οδηγήσει σε πόνο στο σώμα.

Στη συνέχεια έρχεται η θέση των επίπλων γραφείου. Τα γραφεία  πρέπει να τοποθετούνται σε επαρκή απόσταση μεταξύ τους για να επιτρέπουν στο προσωπικό να περπατά χωρίς να ενοχλεί τους υπαλλήλους που είναι απασχολημένοι στα υπόλοιπα γραφεία.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι εάν τα έπιπλα γραφείου έχουν εργονομικό σχεδιασμό, τότε οι εργαζόμενοι θα είναι αποδοτικοί στην εργασία τους, γεγονός που θα βελτιώσει την παραγωγικότητά τους. Ένα εργονομικό γραφείο είναι η προϋπόθεση για ένα ικανοποιημένο εργατικό δυναμικό και οδηγεί επίσης στη συνολική ανάπτυξη του οργανισμού. Τα έπιπλα γραφείου και ο σχεδιασμός τους πρέπει πάντα να στοχεύουν στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας. Ολόκληρη η εγκατάσταση πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εκτελούν τη δουλειά τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για σωματική δυσφορία ή να υποφέρουν από προβλήματα υγείας που ενδέχεται να μειώσουν την παραγωγικότητά τους. Η επιχείρηση θα ωφεληθεί πάρα πολύ από τις θετικές επιπτώσεις ενός υγιούς και ένθερμου εργατικού δυναμικού.

Σχολιάστε Ελεύθερα