Επιστολή του δημάρχου Ικαρίας για τα προβλήματα στους δρόμους

Επιστολή σχετικά με την οδική συγκοινωνία της Ικαρίας και τη μη έγκριση θερινών δρομολογίων, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, απέστειλε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως «αν και η καλοκαιρινή περίοδος έχει αρχίσει, δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από τις υπηρεσίες σας τα Θερινά Δρομολόγια για την Ικαρία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση τόσο των μόνιμων κάτοικων, όσο και των επισκεπτών».

Υπογραμμίζει πως «κρίνουμε αναγκαία τη διατήρηση των δρομολογίων που υπάρχουν στις προηγούμενες αποφάσεις σας τόσο για τη χειμερινή, όσο και τη θερινή περίοδο» και συμπληρώνει ότι «σοβαρό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η έλλειψη προγραμματισμένων δρομολογίων που να συνδέουν τους συγκοινωνιακούς κόμβους του νησιού (Λιμάνια – Αεροδρόμιο), με τις έδρες των δημοτικών ενοτήτων του νησιού. Πρόβλημα που δυσκολεύει αρκετά τη μετακίνηση των επιβατών, αν αναλογιστείτε ότι για τη μετακίνηση τους εντός του νησιού, χρειάζεται σε αρκετές περιπτώσεις να καταβάλουν αντίτιμο ισάξιο του αεροπορικού ναύλου».

Παράλληλα, αναφέρει ο Στ. Σταμούλος, «αυτό το οποίο αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα τόσο τη θερινή, όσο και τη χειμερινή περίοδο, είναι η σύνδεση της έδρας των δημοτικών ενοτήτων Ευδήλου και Ραχών με τις τοπικές κοινότητες που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση (π.χ οι ΤΚ Καρκιναγρίου, Φραντάτου, Μαγγανίτη) τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα» και σημειώνει πως «η τακτική σύνδεση σε καθημερινή βάση οικισμών με έντονη τουριστική κίνηση στην Ικαρία (π.χ. Φάρος, Θερμά, Νας, Ιαματική πηγή Λευκάδας – ιαματική πηγή Αγίας Κυριακής), πρέπει να εξεταστεί από τις υπηρεσίες σας με ιδιαίτερη ευαισθησία».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο δήμαρχος Ικαρίας λέει πως, «έχοντας ως κριτήριο ότι οι συγκοινωνίες είναι δικαίωμα στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, έτσι ώστε ο στόχος της βελτίωσης του επιπέδου ζωής που πρέπει να υπηρετεί η Τοπική Διοίκηση να γίνεται πράξη καθημερινά. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η διεύρυνση των δρομολογίων προς τους συγκοινωνιακούς κόμβους και τις Τοπικές κοινότητες, καλό είναι να σχεδιαστεί όχι μόνο για τα θερινά δρομολόγια του 2019, αλλά να έχουν προοπτική επέκτασης και στα χειμερινά δρομολόγια 2019-20».

902Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΛΑΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: