Ξενογιαννακοπούλου:«Πολιτική σκοπιμότητα στις επιθέσεις Χατζηδάκη κατά ΕΦΚΑ»

Για την «προσφιλή τακτική της “ανεύθυνης” κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της απέναντι στους συνταξιούχους και συνολικά τους πολίτες, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει», κάνει λόγο η βουλευτής και τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ και τα στελέχη του.

Όπως σημειώνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο υπουργός τις τελευταίες ημέρες επιτίθεται στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ «με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο», για το θέμα των καθυστερήσεων στις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει προφανής πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις επιθέσεις που δεν είναι άλλη από τη «συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και του ιδίου για το φιάσκο των αναδρομικών και το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, και μετάθεση ευθυνών» προς τα στελέχη του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζει ότι ο υπουργός έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν απαιτείται εφαρμοστική εγκύκλιος για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, «όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την ψήφιση ενός νόμου από την Βουλή ακολουθεί η έκδοση εγκυκλίου, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες διατάξεις. Προφανώς, πανικόβλητος όταν συνειδητοποίησε ότι δεν φρόντισε για την έγκαιρη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Επίσης, η βουλευτής επισημαίνει ότι η επιδίωξη του υπουργού και της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η απαξίωση του ΕΦΚΑ και συνολικά του δημοσίου τομέα, προκειμένου «να υλοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών του Κοινωνικού κράτους και την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων». Αφού θυμίζει την εμπλοκή δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων, καθώς και την υπονόμευση του δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση και τη δημιουργία νέου ταμείου», η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι ο υπουργός «δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί γιατί επί δύο χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και για την ολιγωρία στην υλοποίηση του λογισμικού συστήματος».

Η κυβέρνηση «υποτιμά τους συνταξιούχους, οι οποίοι ζουν καθημερινά τον εμπαιγμό και τις συνέπειες των επιλογών της, που κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να συγκαλύψει», καταλήγει στη δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα