Ο διάδοχος του Κουρτς

Στη δίνη της παραίτησης του Σεμπάστιαν Κουρτς παραμένει η Αυστρία. Το πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει πάρει «φωτιά» στη σκιά του σκανδάλου διαφθοράς το οποίο έχει εμπλακεί ο πρώην πλέον καγκελάριος της χώρας με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Η άνοδος του Σεμπάστιαν Κουρτς στη συντηρητική σκηνή της χώρας και την ευρωπαϊκή ακροδεξιά ανακόπηκε με πάταγο εν μέσω σκανδάλων και δικαστικών ενεργειών.

Η καρέκλα που αφήνει κενή αναμένεται άμεσα να καλυφθεί από τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, να γίνεται ο επόμενος καγκελάριος.

Θα είναι μια «τεράστια πρόκληση», δήλωσε ο 52χρονος Σάλενμπεργκ, ο οποίος είναι ΥΠ.ΕΞ. της χώρας από το 2019.

Ο Κουρτς είχε πει από χθες ότι θα παραδώσει την καγκελαρία στον υπουργό Εξωτερικών, με πηγές που πρόσκεινται στον Σάλενμπεργκ να αναφέρουν πως αναμένεται άμεσα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση του Κουρτς να παραιτηθεί εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση διαφθοράς σημαίνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο μετέχουν το συντηρητικό κόμμα του, το Λαϊκό Κόμμα Αυστρίας, και οι αριστεροί Πράσινοι θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Ζίγκριντ Μάουερ είπε ότι ο Σάλενμπεργκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο Κουρτς και ως εκ τούτου μπορεί να ηγηθεί της κυβέρνησης.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα