Συμμετοχή στην αυριανή 24ηωρη απεργία της Ικαρίας

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας στην αυριανή απεργία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ

 • Να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο! Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ν. 4823/21 και 4692/2020!
 • Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας!
 • Στο πλάι των μαθητών μας, δίνουμε απάντηση στην ποινικοποίηση του αγώνα μας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στο σχολείο τους, με αυταπάρνηση και λεβεντιά!

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΠΛΑΙ-ΠΛΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Η απάντηση της Κυβέρνησης στην ανυποχώρητη στάση των χιλιάδων εκπαιδευτικών, δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Η ενέργεια αυτή είναι ομολογία ήττας. Δεν έχουν πείσει κυριολεκτικά κανέναν! Το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν έχει άλλο τρόπο να χτυπήσει τον αγώνα μας εκτός από τον αυταρχισμό, την κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών. Μας φοβούνται!

Η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή είναι αποκαλυπτική! Το κράτος έδειξε ξανά τα δόντια του, τον αντιλαϊκό-ταξικό του χαρακτήρα. Το κείμενο της προσφυγής του ΥΠΑΙΘ με απλά λόγια λέει: “απαγορεύεται να αμφισβητείτε τους νόμους”. Όσο μας λένε ότι δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την πολιτική τους τόσο περισσότερο θα μας πεισμώνουν, τόσο πιο μαζικά θα συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Τόσο η προσφυγή, όσο κι η απόφαση του Δικαστηρίου βασίζονται στις διατάξεις του αντεργατικού, απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, που θέλει τα σωματεία μας “στο γύψο”, τους εργαζόμενους να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αντιδρούν όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους. Οι αυταπάτες που έσπερναν τον Ιούνιο μια σειρά δυνάμεις ότι τάχα δεν μας αφορά ο νόμος Χατζηδάκη, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό και ταχύτατο, όταν είναι να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι. Θυμίζουμε ότι η καταστολή αποτελεί έργο όλων των κυβερνήσεων. Δεν υπήρξε νομοσχέδιο για την Παιδεία (Αρσένης, Διαμαντοπούλου, Γαβρόγλου, τώρα Κεραμέως), που να μη χτυπήθηκε βάναυσα το κίνημα. Την ίδια στιγμή που χτυπούν με τα ΜΑΤ απροκάλυπτα εκπαιδευτικούς στην Αθήνα, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ κάνουν πλάτες στους φασίστες μέσα στα σχολεία (Σταυρούπουλη Θεσσαλονίκης), επαναφέροντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, αλλά και επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή στη δίκη της (περί δήθεν μεμονωμένων ομάδων κλπ)!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εξίσου επικίνδυνη είναι και η κυβερνητική προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αγώνα μας!

Δεν πρέπει να περάσει!

Οι εκπαιδευτικοί δεν αντιδρούν γιατί δε θέλουν, γιατί φοβούνται να αξιολογηθούν, όπως λέει παραπλανητικά το ΥΠΑΙΘ. Τι θράσος απύθμενο αλήθεια, από αυτούς που πριν λίγο καιρό μας έλεγαν υποκριτικά “ήρωες”!

Ø  Οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε και κρατάμε όρθια τα σχολεία μέσα στην πανδημία! Κρατήσαμε την εκπαιδευτική διαδικασία ανοιχτή, σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας με κάθε μέσο, χωρίς καμία στήριξη από το ΥΠΑΙΘ, διεκδικούμε όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Ø  Αντί για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, όπως διεκδικούμε εδώ και χρόνια, μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση, όπου “όλα πουλιόνται και όλα αγοράζονται”, με το γονιό-πελάτη.

Ø  Ενισχύουν τους φραγμούς για τα πιο φτωχά παιδιά (βλέπε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων), αποσύρονται από τη στοιχειώδη ευθύνη τους, όπως η επαρκής χρηματοδότηση, η κάλυψη των κενών.

Το όπου “φτωχός και η μοίρα του” που έλεγε ο λαός μας, με τα κυβερνητικά σχέδια για την παιδεία θα γίνει “όπου φτωχός και το σχολείο του”.

Αυτοί είναι οι περιβόητοι δείκτες “ποιότητας και αξιολόγησης” του σχολείου. Καμία αναβάθμιση δε θα έρθει, αντίθετα υποβάθμιση σχολείων, ανάλογα το μορφωτικό και κοινωνικό υπόβαθρο της περιοχής που λειτουργεί. Άλλα θα μαθαίνει τελικά ο ένας και άλλα ο άλλος, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών προορίζεται για φτηνή εργατική δύναμη. Όλα για το κέρδος, όλα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια!

Αντίθετα, πραγματική αναβάθμιση σημαίνει σύγχρονες υποδομές, ασφαλή κτίρια, τεχνολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός σε όλα τα σχολεία, επιστημονικό περιεχόμενο μαθημάτων κι όχι σκόρπιες δεξιότητες, σύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά! Σημαίνει εκπαιδευτικούς με μόνιμη, σταθερή δουλειά και όχι γυρολόγους σε 3 και 4 σχολεία, σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) κ.α. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, εδώ και 30 χρόνια. Ποιον κοροϊδεύουν;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται! Μιλούν για αναβάθμιση του σχολείου και δεν έχουν πάρει στοιχειωδώς ένα μέτρο για τα μαθησιακά κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση, ειδικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτή τη διαδικασία. Η χρονιά ξεκίνησε “σα να μην τρέχει και τίποτα”!

Η πανδημία θερίζει και η κυβέρνηση έβγαλε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού μέσα στα σχολεία, αντί να αραιώσει τους μαθητές μέσα στα τμήματα και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, με κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συγκροτήματα σχολείων, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν
το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

 • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
 • Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
 • Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
 • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
 • Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ –ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Το Εργατικό Κέντρο νομου Σαμου και τα σωματεια μελη του στηρίζουν την απεργία των εκπαιδευτικών

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και στον αγώνα που δίνουν για να στηρίξουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των σχολείων, την ασφαλή λειτουργία τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε γονείς, εργαζόμενους, τα σωματεία τους και όλο το λαό να στηρίξουν αυτή τη μάχη κόντρα στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε πεδίο για business, μαθητές σε πελάτες, να λειτουργήσει με υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, να δέχεται μαθητές να κάνουν μάθημα σε container στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Οι εκπαιδευτικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα αντιδρούν στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε σχολεία ελίτ για λίγους κι εκλεκτούς και σχολεία για τη μεγάλη μάζα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, που καλεί τους διευθυντές να γίνουν managers-κυνηγοί χορηγών για χρηματοδότηση και τους εκπαιδευτικούς υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας, αποδεχόμενοι την αντιδραστική αξιολόγηση που προωθούν κυβερνήσεις και ΕΕ.

Ο σπουδαίος αγώνας που δίνουν είναι αγώνας συνολικός για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που εν μέσω πανδημίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων τους, έμειναν πίσω αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά καλούνταν να συνδεθούν μέσω τηλεφώνου με τη φωνή του εκπαιδευτικού!!! Και που φέτος έρχονται αντιμέτωποι με τις συγχωνεύσεις τμημάτων αντί της αραίωσής τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου.

Για τη Σάμο δε, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού σε μερικά σχολεία η μάθηση γίνεται μέσα σε container λόγω σεισμού ή τα παιδιά διανύουν αποστάσεις πεζά μέσα σε χαλάσματα για να φτάσουν στο σχολείο όπως στον Παγώνδα. Η κατάσταση χειροτερεύει με τη μείωση των ωρών εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο σε περίοδο πανδημίας και με αυξημένα μέτρα προστασίας, ειδικά όταν πχ τουαλέτες και κοινόχρηστοι χώροι, που πρέπει να απολυμαίνονται σε κάθε διάλλειμα, απαιτούν παραπάνω προσωπικό.

Αντί, όμως, το Υπουργείο να σεβαστεί τον καθημερινό αγώνα που δίνει η σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, απαντά με αγωγή ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, απορρίπτουν τα κυβερνητικά σχέδια για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας. Το κλίμα τρομοκράτησης και φίμωσης μάλιστα εντείνεται όταν κλείνει τα μάτια σε φασιστικές-νεοναζιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που μαντρώνονται στα σχολεία και δρουν ανενόχλητες, αναπαράγοντας το Υπουργείο τη θεωρία των δύο άκρων, τσουβαλιάζοντας έτσι τις δίκαιες φωνές οργής και διεκδίκησης με το σκοτάδι του φασιστών-δολοφόνων!

Στο δίκαιο και οργανωμένο αγώνα των εκπαιδευτικών, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, δηλώνει την στήριξή του, κάνει και δική του υπόθεση τα δίκαια αιτήματα για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που κατηγοριοποιούν τους μαθητές, να μην εμπλέκονται ιδιώτες, επιχειρήσεις και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία, να ενισχυθεί άμεσα η κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, να ανεγερθούν νέα σχολικά κτίρια όπου χρειάζεται στις σεισμόπληκτες περιοχές, να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων, να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά που βάζει στο γύψο σωματεία και εργαζομένους.

Διεκδικούμε το σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την ολόπλευρη μόρφωση, το δημόσιο & δωρεάν σχολείο! Υγεία και ζωή με δικαιώματα!

Κάλεσμα των σωματείων της Ικαρίας (Οικοδόμοι, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συνταξιούχοι)

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο – Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ

Είναι πλέον κοινοτυπία να περιγράφουμε μια κατάσταση στον χώρο της Υγείας, για τα νησιά μας, που επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια τώρα και χειροτερεύει διαρκώς.

Ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συγκυριακό. Ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας που συστηματικά έχουν προωθηθεί από όλες τις προηγούμενες και τωρινή κυβέρνηση.

Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την εξέλιξη.

Συναισθανόμενοι την έκταση του προβλήματος της υποβάθμισης των δομών υγειάς των νησιών μας και τις συνέπειες του για την κοινωνία, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια των εργαζόμενων στην υγεία και των συνδικάτων του Νησιού.

Τα σωματεία μας για μια ακόμα φορά ενώνουν τη φωνή τους, με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας -με βάση το πλαίσιο που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε – μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας. Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, ιεραρχώντας ως αιτήματα προς άμεση ικανοποίηση, την επαρκή στελέχωση ολων των δομών υγείας των νησιών μας, την ανάκληση της απόφασης των αναστολών και την αναστολή των σχεδίων περί συγχώνευσης των δομών υγείας.

Οι Διοικήσεις των Συνδικάτων οικοδόμων και των εργαζόμενων στον τουρισμό αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από 11:00 -15:00, για τους εργαζόμενους των κλάδων στην Ικαρία.

Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε στήριξη της κινητοποίησης των εργαζόμενων στην υγεία την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (Πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:30).

Διεκδικούμε :

 • Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 • Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
 • Δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.
 • Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.
 • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
 • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας

Ο ΣΕΝΙ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην άγρια επίθεση της κυβέρνησης που ισοπεδώνει  δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και υπονομεύει ακόμα περισσότερο την δημόσια εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση, όπως και η υγεία, αποτελούν δύο αγαθά που χρόνια τώρα βρίσκονται στο στόχαστρο των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του κόσμου. Και από υποχρέωση του κράτους να μετατραπούν σε ατομική υπόθεση, φορτώνοντας ακόμη περισσότερο τους ρημαγμένους από τις ανατιμήσεις αγαθών οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Όλα τα εκσυγχρονιστικά αφηγήματα για το νέο σχολείο δήθεν ή για μια υγεία που υποτίθεται πως βάζει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, δεν σημαίνουν τίποτε άλλο, παρά άγριες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών, ελαστική εργασία και απολύσεις για όσους δεν συμμορφώνονται.

Ο αγώνας ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που έχει οδηγήσει στην αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς πανελλαδικά, βρίσκεται σε άμεση σχέση με τον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση.

Μέσω των τιμωρητικών τεστ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, τον μπαμπούλα της αξιολόγησης και εσχάτως την κήρυξη παράνομων των απεργιών που σε συντριπτικό ποσοστό υπερψήφισαν οι εκπαιδευτικοί, επιχειρείται και εκεί να στηθεί μια νέα υποχρεωτικότητα με άλλα υλικά.

Το Δ.Σ. του ΣΕΝΙ προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 12 με 15:00 το μεσημέρι για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 και καλεί σε συμμετοχή στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10, ώρα 12:30 το πρωί, ο ΣΕΝΙ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια σε συγχωνεύσεις/κλεισίματα νοσοκομείων και υποχρεωτικότητα/αναστολές, διεκδικώντας προσλήψεις μονίμων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του χώρου της υγείας.

Σχολιάστε Ελεύθερα