Βελόπουλος: Καταρρέει το νοσοκομείο Ικαρίας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης ερωτάει τον υπουργό υγειας για τα προβλήματα του νοσοκομείου του νησιού μας, περιγράφοντας το πρόβλημα όπως του το έδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσκομείου μας και τα τοπικά μέσα.

Διαβάστε την ερώτηση του προέδρου της Ελληνική λύσης

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από εργαζομένους του Νοσοκομείου της Ικαρίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Νοσοκομείο του νησιού τους καταρρέει. Γίναμε αποδέκτες από τους ως άνω εργαζομένους της ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, όπου περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού τους. Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

α) σχεδόν οι μισές μέρες του μήνα δεν καλύπτονται εφημερειακά από τις αναγκαίες ειδικότητες,

β) τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους,

γ) ζωτικής σημασίας ειδικότητες καλύπτονται όπως όπως, μέσω εμβαλωματικών προσωρινών μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία (π.χ. αναισθησιολόγος, παθολόγος),

δ) το χειρουργείο υπολειτουργεί,

ε) γιατροί διορίζονται στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά μέσω άγνωστων μεθοδεύσεων μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία,

στ) το τμήμα επειγόντων περιστατικών, σε μια δευτεροβάθμια δομή, όπως είναι το εν λόγω νοσοκομείο, στελεχώνεται κυρίως και κάποιες μέρες, αποκλειστικά από ανειδίκευτους αγροτικούς γιατρούς, χωρίς την άμεση επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δηλώνουν ότι, αποδέχονται τον εμβολιασμό και επιθυμούν ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας σε όλες του τις βαθμίδες, ΟΧΙ όμως την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την εξ’ αυτής αναστολή εργασίας για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, με επακόλουθο τον καλλιεργούμενο διχασμό του προσωπικού. Τέλος, δηλώνουν ότι δεν νιώθουν ότι κινδυνεύουν από τους ανεμβολίαστους, είτε αυτοί είναι συνάδελφοί τους, είτε συμπολίτες τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεσθε να επιλύσετε τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ικαρίας και να αποκαταστήσετε τους ρυθμούς κανονικής λειτουργίας του;
  2. Ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να στελεχωθεί με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο της Ικαρίας;

Σχολιάστε Ελεύθερα