Μια Ιατρική άποψη για την κορωνοκρίση και τα εμβόλια

Στο μεταίχμιο μεταξύ : τής ευγενικής ωθηστικής τάσης απο την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για τον εμβολιασμό, και της“ υποτιθέμενης δικτατορίας“` τών μεγάλων και υπόγειων κέντρων και συστημάτων, είς βάρος της ελευθερίας μας.

Γράφει ο ιατρος Γενικής Ιατρικής και Νοσολογίας, Δρ. Σταύρος Ραντάς, κάτοικος του Λουγκάνο της Ελβετίας

Κλείνουν σχεδόν δύο χρόνια απο την εμφάνιση του ιού Sars Cov-2 , με 219.000.000 μολύνσεις και 4.550.000 θανάτους παγκοσμίως μέχρι σήμερα, 19.09.2021.

Ελλάδα, 629.000 μολύνσεις και 14.433 θανάτοι μέχρι 19.09.2021.

Απο 19 Δεκέμβρη 2020, έχουν αποπερατωθεί σε όλο τον κόσμο και μέχρι 18.09.2021, 3.397.601.513 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δοση σε ποσοστό 43%, με τα διάφορα σκευάσματα που έχουν πάρει έγκριση έκτακτη ή κανονική, και 2.473.918.863 , 31% με δύο δόσεις. Πάνω απο 5 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως.

Σοβαρές αντιδράσεις και θανάτοι απο τα εμβόλια γενικά.

Στην Ιταλία, η ΑΙΦΑ, ο οργανισμός που ρυθμίζει και ελέγχει τα φάρμακα, έδωσε ακριβή στοιχεία μέχρι σήμερα.

14 θάνατοι απο αυτούς που εξέτασαν ( 555 περιπτώσεις ) ύστερα απο αναφορές των εμβολιαστικών κέντρων, αναφέρουν εξάρτηση με το εμβόλιο. Δηλαδή μία περίπτωση στα 5 εκατομύρια που έγιναν στον πληθυσμό.

Τρείς ασθενείς πάνω απο 80 ετών με πολλά υποκείμενα νοσήματα, τρείς με παρενέργεια αιματολογικής φύσης, θρομβωκυταροπενία , ένας με θρομβωτική πορφύρα, δύο ανοσοκατεσταλμένοι με καμία δράση του εμβολίου και επερχόμενος θάνατος απο πνευμονία τού ενδιάμεσου χώρου. (interstiziale) . Μια άλλη περίπτωση θανάτου, ύστερα απο την χορήγηση εμβολίου, αναφέρεται σε άτομο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που κατέληξε σε δύο μέρες απο τη πρώτη δόση, ύστερα απο πολυλειτουργική ανεπάρκεια οργάνων.

Σε μιά άλλη αναφορά της σχέσης εμβολίου και θανάτων, αναφέρεται ένας ασθενής που κατέληξε 17 μέρες απο την πρώτη δόση με θρόμβωση στην σπλαχνική περιοχή σε συνδιασμο θρομβωκυταροπένιας.

Ακόμα δύο άτομα, άνδρας 46 χρόνων και γυναίκα 32 χρόνων, πέθαναν μετά 12 μέρες απο την πρώτη δόση εξ αιτίας θρόμβωσης και θρομβωπενίας με το εμβόλιο VAXZEVRIA .

Στο τέλος η ΑΙΦΑ αναφέρει την περίπτωση ενός άνδρα 79 ετών με ιστορικό βεβαρημένο καρδιολογικά που υπέκυψε τρείς μέρας απο την χορήγηση του εμβολίου mRNA εξ αιτίας υψηλου πυρετού.

Απο 27.12.2020 μέχρι 26.08.2021, ο οργανισμός Αιφα ( Aifa) του κεντρικού ελέγχου στην Ιταλία, εξέτασε 91.360 περιπτώσεις με διάφορες παρενέργειες σε 76.509.846 χορηγημένες δόσεις εμβολίων. Δηλαδή μια επι 837 δώσεων . Το 86,1% ήπιας μορφής με πονο στο σημείο της έκχυσης, μιαλγίες, λίγο πυρετό για ένα δύο μέρες, κούραση για 10/15 μέρες .

Οι σοβαρές περπτώσεις , ήταν 13,8% . Δηλαδή, μία περίπτωση κάθε 7 χιλιάδες δόσεις. Σοβαρές παρενέργειες είναι εκείνες που μετά την χωρήγηση του εμβολίου έχουμε ηψηλό πυρετό πάνω απο δυο μέρες, αλλεργίες με αναφυλαξία, είσοδο σε νοσοκομείο ή πρώτες βοήθειες και ότι δήποτε μας απειλεί τη ζωή καθώς και περιπτωσεις θανάτου.

Και σε διάφορα ακόμα κράτη μπορεί κάποιος που θέλει, να μελετήσει τα στατιστικά στοιχεία για τα εμβόλια και να αποκομίσει ενδιαφέροντα πράγματα.

Το θέμα είναι να μην τα βλέπουμε όλα με δυσπιστία αλλα να μελετάμε και τις έρευνες που έχουν γίνει είτε είναι σε εξέληξη κάτω απο τον έλεγχο τών κρατικών οργανισμών όπως ΕΜΑ στην Ευρώπη , Aifa στην Ιταλία, FDA στην Αμερική, παρατηρητήριο φαρμάκων στην Ελβετία, Suissmedic, για να αναφερόμαστε στις περισσοτερο γνωστές και έγκυρες πλατφόρμες διεθνώς .

Εαν δεν έχουμε πίστη σε οργανισμούς ελέγχου που ουσιαστικά τους πληρώνουμε εμείς με τον κρατικό προυπολογισμό, δεν μπορεί να εννοηθεί γιατί μπαίνουμε μέσα στα αεροπλάνα και στα καράβια τής γραμμής, ή στα τρένα και στα λεοφωρεία. Ακόμα περισσότερο και στα αυτοκίνητα μας. Γιατί αγοράζουμε φάρμακα ακόμα και χωρίς συνταγή γιατρού, και γιατι κάνουμε αλλόγιστη χρήση διαφόρων ουσιών, νόμιμων και μή .

Όλα τα φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή γιατρού και όλες οι ιατρικές και χειρουργικές πράξεις κρύβουν κινδύνους. Συνεκτιμώνται τα πρό και τα κατά για να πάμε σε ένα ιατρικό θετικό αποτέλεσμα. Ο κίνδυνος της ασθένιας απο το COVID-19 με τον κίνδυνο που μπορεί να επιφέρει σαν ανεπιθύμητη ενέργεια το εμβόλίο, είναι σαφώς όπως έχει αποδειχθεί απο την εμπειρία 18 μηνών μεχρι σήμερα, μεγαλύτερος για τον κύνδυνο που εμπεριέχει η μόλυνση απο τον ιο. Επομένως, η ιατρική κοινότητα διεθνώς, τάσεται υπέρ του μαζικού εμβολιασμού στον πληθυσμό, για μην θρυνούμε θανάτους αλλα και το σύνδρομο του long Covid εκ του οποίου είναι γεμάτα τα ιατρεία μας κάθε μέρα. Διαφορετικά, δύσκολα θά βγούμε απο την πανδημία. Δεν αρκεί όμως η κάλυψη τού 55% εμβολιασμένων αλλά τουλάχιστον 80-85% για να ελπίζουμε να αφίσουμε πίσω μας τον ιό απο την άνοιξη του 2022. Το έχει αποδίξει η Δανία που είναι στο δρόμο του ολικού ανοίγματος με το 85% του πληθυσμού της να είναι σήμερα εμβολιασμένο. Κοντά σε αυτό το εγχείρημα και Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Μαλτα. Αγγλία, Ισλανδία .

Γίνονται συζητήσεις για να πεισθεί ένα σημαντικό μέρος τών πολιτών πού φοβούνται ή δυσπιστούν για το εμβόλιο mRNA, να πάνε με την Johnson £ Johnson και να κάνουνε το εμβόλιο χωρίς να έχουν κατά νου το λεγόμενο εμβόλιο ακόμα αγνώστου αποτελέσματος και παρενεργειών σε βάθος χρόνου. Τα mRNA εμβόλια διαγείρουν την παραγωγή απο τον οργανισμό της πρωτείνης ακίδας που θα μας δώσει τα αντισώματα σε περίπτωση εισβολής τού ιού . Απο 10 περίπου χρόνια οι επιστήμονες και ερευνητές το δούλευαν αυτο το φάρμακο για θεραπείες μορφών καρκίνων και τώρα με την πανδημία , έγινε αγώνας δρόμου με συνεργασίες και πάρα πολλα χρήματα, ετσι που και τα διάφορα πρωτόκολα απλουστεύθηκαν και περάσαμε απο τις τρείς φάσεις σε παράλληλες αλληλουχίες χωρίς να περιμένουμε την μία μετά την άλλη. Αυτο, για να αντιμετοπισθεί μια παγκόσμια απειλή στην υγεία με πολλους θανάτους και σοβαρο πλήγμα στην οικονομεία με γενική πτωχοποίηση τών κρατών και περισσότερο τών αδυνάμων, με τρομακτικές κοινωνικές συνέπειες και πολέμους. Οι ρυθμιστικοί οργανισμοί ελέγχου έδωσαν για ένα χρόνο την άδεια και τώρα είναι σε διαδικασία γενικής αδειοδότησης χωρίς άλλους ελέγχους αλλα στενή παρακολούθηση Η μόνη σοβαρή παρενέργεια αποδεδειγμένη και γνωστή, είναι οι αλλεργιες βαρειάς μορφής σε άτομα αλλεργικά. Περίπου ένα στα 400 000 εμβόλια . Γιαυτό το λόγο γίνεται λεπτομερής εξέταση πρίν τον εμβολιασμό απο τους αλλεργολόγους. Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις μιο/ περικαρδιτιδας .Στην Ελβετία μιά περίπτωση σε 400 000 δόσεις.

Σε 5 000 000 εμβολιασμένους, έχαμε καταγραφή: σε ένα χρόνο, 01.06 .2020 / 27.05.2021 , 2 μιοκαρδίτιδες, 4 περικαρδίτιδες, 6 περιμιοκαρδίτιδες .

Χρειάζεται φαντασία πέρα απο κάθε λογική, για να σκευθεί κανείς διάφορες σκευωρίες. Οτι δηλαδή, οι κυβερνήσεις του μισού τουλαχιστον κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελβετίας και της Ιταλίας και της Ελλάδας, αποφάσισαν την οικονομική και κοινωνική αυτοκτονία για ολόκληρα κράτη. Οι περιορισμοί που ζήσαμε και ζούμε ακόμα όλους αυτους τους 18 μήνες, ας ελπίζουμε οτι δέν ήταν και ούτε είναι αποτέλεσμα απο το καπρίτσιο μιάς ομάδας διαβολικών ανθρώπων που μας περιόρισαν στο σπίτι μας, μας έβαλαν σε lockdown ενώ γλεντοκοπάνε με την ιδέα της καταστροφής της οικονομίας και της εξαθλίωσης της κοινωνίας ανα τον κόσμο.

Οι κυβερνήσεις, στα περισσότερα δημοκρατικά καθεστώτα χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα το όπλο της πειθώ και της λεγόμενης “ ευγενούς ώθησης ` με την υποχρέωση του green pass σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας. Με αυτο τον τρόπο δεν μας κλείνουν στα σπίτια μας απο την αρχή και η οικονομιά, τα σχολεία, οι επαφές μας με τους φίλους και συνανθρώπους μας εξελίσονται με κάποιου είδους κανονικότητας. Δεν πιστεύω μέχρι τώρα να έχουν υπερβεί αυτά που λένε τα άρθρα του συντάγματος που ο καθένας έχει ψηφήσει με δημοκρατικές διαδικασίες δια μέσου των εκλεγμένων αντιπροσώπων του στη εκάστοτε βουλή. Πρέπει να γνωρίζουμε οτι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απο πανδημίες και διάφορες μεγάλες κρίσεις, η εκτελεστική εξουσία μπορει να κηρήτει αναγκαίο τον υποχρεωτικό εμβολιασμο σε όλους όπως και στο παρελθόν. Μέχρι σήμερα δεν τό έχει κάνει εκτός απο ωρισμένες ομάδες που έχουν ειδικό σκοπό και εργασία για την προστασια των ευπαθών πολιτών και των ηλικιωμένων.

Ακόμα και ο νομπελίστας οικονομολόγος Richard Thaller , liberals , μιλάει για διαφορετικές διαβαθμήσεις των ελευθεριών μας σαν άτομα με την απόκτηση του Covid pass, και απο την άλλη, για την “τιμωρία“όσων για λόγους δικούς τους δεν κάνουν το βήμα πρός τον εμβολιασμό. Παρακάμπτω το θέμα της αλλυλεγκύης, ατομικής ευθύνης και ελευθερίας, σε σχέση με την ελευθερία της κοινότητας, των ευπαθών ομάδων και τών πολλών. Έτσι προκύπτει η θεωρία της λεγόμενης ευγενούς ώθησης πριν απο τον εξαναγκασμό για εμβολιασμό. Ο Thailer, δεν συμπαθουσε βέβαια τον κατευθυνόμενο κρατισμό σαν φιλελεύθερος . Ίσως να είναι ακριβώς αυτό το πρόσχημα. Δηλαδή ο αλληθινός αυταρχισμός που κάποιοι προσδοκούν και αποβλέπουν με το υποχρεωτικό εμβόλιο απο την στιγμή που τα ποσοστά είναι πάντα στο 55%. Εμβολιαζόμαστε λοιπόν χωρίς πάθος και φόβο. Δεν έχουμε άλλες λύσεις και άλλα όπλα. Τώρα έιναι το εμβόλιο και μόνο.

Ο μεγάλος μας ποητής Κώστα Βάρναλης έλεγε: Όταν σε ρίξουν μέσα στο βαθύ λάκκο,ένα πράγμα έχεις να κάνεις. Προσπαθείς και με τα νύχια και με δοντια να βγείς έξω. Αν τα καταφέρεις, θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με αυτούς που σε ρίξαν μέσα .

Ότι έπρεπε να κάνουμε και δε κάναμε, όποιους ψηφίζαμε και αδιαφορόυσαν για την οργάνωση της υγείας μας, το φαγητό που πετούσαμε στα σκουπίδια, την υπερπαραγωγή, την καταστροφή της βιοποικιλότητας του πλανητη, την υπερκατανάλωση κρέατος με 80 κιλά ανα άτομο στην Ευρώπη και 120 κιλά στην Αμερική, η αποψήλωση τών δασών απο πυρκαιές προς ώφελος τής μεγαλης παραγωγης με αποτέλεσμα την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και CO2. καθώς και του λεγόμενου SPILLOVER με την παρουσία ιών που απειλούν το ανθρώπινο γένος σαν αυτο που βιώνουμε δραματικά σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σχέση αυτών των φαινομένων με την υπερθερμοκρασία του πλανήτη με πάνω απο 50 βαθμούς Κελσίου φέτος στη Σικελία, και το λιώσιμο των παγετώνων με ανύψωση των υδατων αλλα και ξηρασία .

Όλα αυτά και πολλά άλλα, δεν πρέπει να τα ξεχνάμε για να μπορέσουμε να κτίσουμε ένα καλύτερο αύριο βιώσιμο έχοντας σαν γνώμονα και οδηγό πρωτα απ όλα την υγεία μας και αυτής των παιδιών αλλα και την υγεία αυτών που θα μας διαδεχθούν στο πέρασμα του χρόνου.

Ενα νέο αγροδιατροφικό μοντέλο αναπτυξης για ένα φαγητό καλό καθαρό και δίκαιο. Φαγητό για όλους χωρις να το πετάμε στις χωματερές για τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών. Για να γίνουν όμως αυτά, χρειάζεται δύναμη, όραμα,και τόλμη απο το πολιτικό πρωσωπικό. Δεν τα βλεπω μέχρι τώρα στον ορίζοντα. Τα μεγάλα κεφάλαια έχουν το πάνω χέρι και ρυθμίζουν την ζωή μας. Οι κυβερνήσεις εαν έιναι αδύναμες και αδύνατες πάνε κατα πόδας και δεν έχουν να πουνε τίποτα περα απο αυτά που αυτές οι δυνάμεις τους επιτρέπουν. Η λέξη ανάπτυξη και τώρα πράσσινη ανάπτυξη είναι ένοιες στην θεωρία σέξυ αλλα στην πράξη χωρίς αντίκρισμα. Θέλει τόλμη και μεγάλες τομές που οι μεγάλοι οικονομικοί παίκτες δεν είναι διαθετημένοι να υποχωρίσουν εύκολα. Ενέργεια, αγροδιατροφική ανάπτυξη σε σωστές βάσεις με βιώσιμους στόχους,υγεία και προαγωγή της υγείας και πρόληψης, φυσικός πλούτος, τουρισμός σε συνδιασμό με την ιστορία και την αφήγηση κάθε τόπου ειναι μερικά παραδείγματα που θα μπορουσε η χώρα μας να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Πολλές φορές δυστυχώς είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή. Θέλω να τελειώσω αυτη την παρέμβαση με μία έκληση που είναι σημαντική για μένα. Πάει αρκετός καιρός που είμαστε μάρτυρες καθημερινά διαδηλώσεων στις πλατείες καθώς και ύβρεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει να κάνει με τις ευαισθησίες του κάθε ενός για το εμβόλιο. Μην χωριζόμαστε σε στρατόπαιδα και αναθεματίζει η μία πλευρά την άλλη. Ας ψάξουμε το γενικό καλό που μας ορίζει μια έκτακτη κατάσταση πολιορκείας απο μία επικίνδυνη πανδημία. Η πανδημία είναι το πρόβλημα όχι τα ψεματα απο κακόβουλες ειδήσεις που οδηγούν στον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Μεγαλώνει η ανασφάλεια του φόβου και του άγχους περισσοτερο στα νέα παιδιά που είναι ήδη μιά γενιά βαρυά κτυπημένη απο προηγούμενες κρίσεις και έχει χάσει την αυτοπαιποίθηση της. Οσοι δεν έχουν διάθεση να εμβολιασθούν ας είναι έτσι. Δικαίωμα τους. Πρέπει όμως να κάνουν το τέστ και να ωρισθεί ενα κόστος συμβολικό για να μην είναι τιμωριτικού χαρακτήρα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για την απόφαση του κάθε ατόμου να κάνει ή οχι το εμβόλιο. Στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείρηση στις ΜΕΘ σε περίπτωση ανάγκης .

Απο κάπου πρεπει να ξεκινήσει η προσπάθεια για να ισοπεδώσουμε την τάφρο που χωρίζει την κοινωνια σε βαξ και αντι βαξ. Θυμάμαι ένα εμβληματικό τραγούδι του Νταλάρα. “ Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ “`.

Εγώ ο ίδιος το εμβόλιο το έκανα. Μοντέρνα ,και το συστήνω και στούς άλλους. Ασθενείς, φίλους και οικογένεια .


Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 19 Σεπτεβρίου του 2021

Σχολιάστε Ελεύθερα