«Παράνομη και καταχρηστική» η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

«Παράνομη και καταχρηστική» έκρινε το δικαστήριο την απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Νοιώθωντας έτσι δικαιωμένη για το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης, που είχε προσφύγει η ίδια.

Και βεβαίως έσπευσε να γράψει και τη γνωστή φρασεολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και τα κατά τόπους τσιράκια της. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, γράφει η υπουργός. Αυτό το συνεχίζουμε, και όλα πάνε τέλεια την ώρα που η πλειοψηφία δε το βλέπει αυτό, πραγματικά μας αφήνει λίγο έκπληκτους. Οι εκλογές όμως πλησιάζουν και θα δούμε ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Δε βιαζόμαστε.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της απεργίας, που είχε διαπιστωθεί και με την προηγούμενη δικαστική απόφαση σχετικά με απεργία της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, αυτή τη φορά η απεργία κρίθηκε επιπλέον και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή η απόφαση.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι την αγωγή κατέθεσε η ίδια η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την ίδια μέρα.

Η υπουργός ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες», ενώ «τίθεται και το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου».

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, ήδη πάντως το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση επί του θέματος, φανταζόμαστε ότι αύριο θα δούμε και άλλες ανακοινώσεις

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα