Καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων από τους γονείς της Ικαρίας

Η ένωση γονέων και κηδεμόνων της Ικαρίας σε μήνυμά της που αλιεύσαμε από το Ράδιο Ικαρία, καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον έναν χρόνο από την απόφαση του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής.

Το μήνυμα του συλλόγου έχει ως εξής;

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις από φασιστοειδή ενάντια σε μαθητές και φοιτητές.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οργανωμένες ομάδες του ναζιστικού μορφώματος, εξορμούν μέσα από σχολική μονάδα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, με μόνο σκοπό την δολοφονική επίθεση, ενάντια σε φοιτητές και μαθητές.

Η δυναμική επανεμφάνισή τους δεν είναι τυχαία:

Γίνεται σε μία περίοδο, όπου μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί οργανώνουν τον αγώνα τους και εκδηλώνουν την αντίθεσή τους ενάντια σε μία σειρά από αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και μέτρα, όπως την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων, την αξιολόγηση σχολείων.

Η πολιτική της Κυβέρνησης και η ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές, με το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να κάνει λόγο για <<Βίαιες συμπεριφορές και μεμονωμένες ομάδες>> , συντηρεί και θρέφει κάθε είδους φασιστικές συμπεριφορές και ωμότητες, χρησιμοποιώντας τες ως δεκανίκι απέναντι στην τρομοκράτηση, όχι μόνο σε όποιον αντιστέκεται αλλά και απέναντι στον ίδιο τον λαό.

Δηλώνουμε βροντερά ότι ο φασισμός θα μείνει έξω από τα σχολεία και πολύ μακριά από τα παιδιά μας. Οι φασίστες δεν έχουν χώρο στα σχολεία, στις σχολές, σε χώρους δουλείας, σε γειτονιές και πλατείες.

Σχολιάστε Ελεύθερα