Ζητούν να στελεχωθούν τα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας

Αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 24 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουνίου αποφάσισαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου με ομόφωνη απόφαση τους σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Ιουνίου λόγω της παντελούς αδιαφορίας της Πολιτείας να στελεχώσει τα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας με Δικαστικούς υπαλλήλους.

«Η υπομονή, η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου αλλά και των κατοίκων, όσον αφορά το θέμα της πλήρωσης της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου το οποίο επί της ουσίας είναι κλειστό αλλά και η άρνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προσλάβει υπαλλήλους στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας προκειμένου να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις, εξαντλήθηκε.

Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση υπαλλήλων στα Ειρηνοδικεία Καρλοβάσου και Ικαρίας και λύσεις μόνιμες και όχι παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν. Οι πρόχειρες λύσεις όπως μετάβαση υπαλλήλου από το Ειρηνοδικείο Έδρας ή από το Πρωτοδικείο για μια ημέρα το 15νθήμερο ή το μήνα τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία των Ειρηνοδικείων και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα διαφορετικά θα προβούμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή τους.

ΕΡΤCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: