Έρευνα του Αρείου Πάγου για την ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων στα πρόσφατα γεγονότα της Θεσσαλονίκης

Αν και εμφανώς υπάρχει εμπλοκή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, αντεπίθεση, στα πρόσφατα γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με βάση την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στους Εφέτες Αθηνών και Θεσσαλονίκης εαν κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων από συλλογικότητες, φοιτητικές οργανώσεις, κ.λπ., υπήρχε εμπλοκή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης. Είμαστε σίγουροι πως η δικαισύνη θα σταθεί στο ύψος της.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν συλληφθέντες που ανήκονυ στον εθνικιστικό χώρο, οπότε για τους συλληφθείς τρέχουν ήδη οι διαδικασίες της δικαιοσύνης, ενώ στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν περίστροφα, σφαίρες,μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν σε βίαιες και εγκληματικές δράσεις. Παρόλα αυτά οι κατηγορούμενοι προς το παρόν έχουν να αναμετρηθούν με πλημμελήματα. Ο κ. Πλιώτας όμως σήμερα έδωσε παραγγελία στους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι έρευνες να μην αρκεστούν στο εάν έχουν διαπραχθεί μόνο πλημμελήματα, αλλά να ελέγξουν και να διακριβώσουν τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικήματα, όπως είναι αυτό της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, κ.λπ.

Ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στους συναδέλφους του σχετικές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού Τύπου, όπως και καταγγελίες δύο δικηγόρων και ζητάει την άμεση ενημέρωση επί των δικών τους ενεργειών. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του αναφέρει, μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Στα πλαίσια της από το άρθρο 32 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας

Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε».

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα