Το ΚΚΕ για το άνοιγμα των πανεπιστήμιων

«Το άνοιγμα των Πανεπιστημίων πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας!», τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρώτη μέρα λειτουργίας των Πανεπιστημίων και προσθέτει πως «είναι στο χέρι των φοιτητών, των εργαζόμενων και των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τους αγώνες τους, να κρατήσουν τα Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή».

Αναφέρει:

«Η σημερινή πρώτη ημέρα διά ζώσης διδασκαλίας σε ορισμένα Πανεπιστήμια είναι μέρα χαράς για χιλιάδες φοιτητές τους, αλλά και αγανάκτησης για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και για την πολιτική της κυβέρνησης που επέλεξε να αγνοήσει τα αιτήματα των φοιτητών και των διδασκόντων.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των φοιτητών ακόμη περιμένει το άνοιγμα των σχολών της, που συνεχώς αναβάλλεται, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται το στρίμωγμα σε αμφιθέατρα, με τα πρωτόκολλα-λάστιχο του υπουργείου Παιδείας και τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, αίθουσες, καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το άνοιγμα των Πανεπιστημίων πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας! Είναι στο χέρι των φοιτητών, των εργαζόμενων και των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τους αγώνες τους, να κρατήσουν τα Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή, κέντρα μόρφωσης και κοινωνικής δραστηριότητας. Το χαμόγελο που επέστρεψε στα χείλη των φοιτητών δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να τους το κλέψει».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα