Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Συνάντηση με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελούμενη από την τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο., κ. Έφη Αχτσιόγλου, τον κ. Βαγγέλη Πιλάλη, Επικεφαλής της Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. και τον κ. Μπάμπη Φωτόπουλο, μέλος της Γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. βρέθηκαν οι όροι της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και οι ενδείξεις για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εισηγμένης. Την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κ. Βασιλική Λαζαράκου και οι Αντιπρόεδροι, κ. Νικόλαος Κονταρούδης και κ. Αναστασία Στάμου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημάνθηκε ότι η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών  μετόχων, οδηγεί το Δημόσιο σε απώλεια ελέγχου του σημαντικότερου ενεργειακού πόλου της χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εκτίναξης των τιμών ρεύματος και γενικευμένου κύματος ακρίβειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η απόφαση λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, των μικρομετόχων αλλά και των τελικών καταναλωτών.

Τονίστηκε επίσης στη συνάντηση η  αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς την έγκαιρη διερεύνηση ενδεχομένης ύπαρξης προνομιακής πληροφόρησης και χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, πριν ανακοινωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένος έλεγχος και πως βρίσκονται υπό εξέταση όλες οι συναλλαγές της επίμαχης περιόδου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε, επίσης την ανάγκη τα ευρήματα του ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αποσταλούν το συντομότερο στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ώστε να διεξάγουν τους δικούς τους ανεξάρτητους ελέγχους.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα