Όλοι μαζί μπορούμε

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Εικόνα από τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου τον Μάιο του 2019

Μας καλεί ο δήμαρχος να αφήσουμε τις κομματικές γραμμές για το καλό του νοσοκομείου μας και βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι. Αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, μέσα σε αυτές και τις θετικές. Προφανώς είναι θετικό που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού, είναι προφανέστατα θετικό που η ίδια κυβέρνηση εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του Αξονικού τομογράφου, είναι αρνητικά όσα επακολούθησαν από την παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο ότι έγινε-έγινε, το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα.

Ο δήμαρχος αναφέρει στην εισήγησή του ότι θα μπορούσε ο Δήμος να ενεργοποιήσει το άρθρο 43 του Νόμου 4368/2016 για να δώσει κίνητρα στο να έρθουν γιατροί στην Ικαρία και αναφέρεται σε κάποιες ανακαινίσεις σπιτιών για γιατρούς και μάλιστα στην περιοχή των Θερμών. Τα υποδεχόμαστε θετικά τα όσα λέει και αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου η λειτουργία του νοσοκομείου. Θα γράψω όμως το προφανές, για να δώσουμε κίνητρα στους γιατρούς, πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιό καθεστώς θα λειτουργεί το νοσοκομείο στο μέλλον άρα αντί να αναρρωτιόμαστε γιατί δεν ενεργοποιήσαμε τα κίνητρα ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, είναι καλό να αναρρωτιόμαστε ποιές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το νοσοκομείο του νησιού μας.

Και πάμε στο δια ταύτα, αναρωτιέται ο δήμαρχος γιατί χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στο νοσοκομείο, ενός κόσμου που με τον τρόπο του αγωνίζεται για να μείνει ζωντανό το νοσοκομείο. Γιατί άραγε θα συμπληρώσω ενώ υπάρχει άνθρωπος στο κέντρο υγείας που γνωρίζει την λειτουργία του αξονικού τομογράφου, παραμένει στο κέντρο υγείας και δεν μετακινείται στο νοσοκομείο που έχει τον τομογράφο για χάρη του ιδιωτικού ακτινοδιαγνωστικού της περιοχής του Αγίου Κηρύκου? Και άλλα τέτοια πολλά που μας έχουν διηγηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας. Τις αποφάσεις αυτές, τις έχει πάρει η διοίκηση του νοσοκομείου, δηλαδή η προέκταση του κυβερνητικού χεριού στο νησί μας, προφανώς δεν ευθύνεται ο δήμος.

Ελπίζουμε αφού είστε στο κίνημα του Όλοι μαζί μπορούμε, την Δευτέρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί εκπρόσωπός σας. Είναι κομματική ναι, αλλά εκεί θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την υγεία της προηγούμενης κυβέρνησης, άρα άνθρωποι που δυνητικά μπορούν να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα και που προφανώς θέλουν να ακούσουν τα προβλήματα από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα το πρόβλημα.

Αυτά προς το παρόν

Σχολιάστε Ελεύθερα