Παραλίγο ατύχημα από αερομαχία πάνω από την Ικαρία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, που θα το παραθέσουμε στη συνέχεια, την Πέμπτη που μας πέρασε, σε αερομαχία πάνω από το νησί μας μεταξύ των Ελληνικών και των Τουρκικών αεροσκαφών έγινε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Μαρίνος Γκασιάμης, τουρκικό μαχητικό πέρασε στα 30 μέτρα πάνω από το ελληνικό μαχητικό, την ώρα που δύο ελληνικά και δυο τουρκικά αεροσκάφη εμπλακήκαν σε αεροδιαμάχη. Το ένα εκ των δυο ελληνικών F-16 είχε στα σκοπευτικά του το αντίστοιχο Τουρκικό, και το άλλο ελληνικό F-16 καταδίωκε το δεύτερο τουρκικό, όπου πέρασε στα 100 πόδια από το ελληνικό που είχε σκοπεύσει το έτερο Τουρκικό. Οι χειριστές των δικών μας αεροσκαφών ήταν ψύχραιμοι και δεν έγινε ευτυχώς κάποιο ατύχημα, ωστόσο η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Όλα όσα αναφέρονται έγιναν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, όπου συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο και βέβαια 8 ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega

Σχολιάστε Ελεύθερα