Για την Ημέρα Εορτασμού της Αντίστασης ενάντια στο φασισμό

Γράφει ο Δημήτρης Σεβαστάκης

Οι αγώνες των Ελλήνων, το έπος της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, σηματοδοτούν και υπομνηματίζουν την ηθική, πνευματική και ψυχική αντίσταση και μάχη απέναντι στον ολοκληρωτισμό.  Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι διαρκής, καθώς η Ιστορία μας διδάσκει ότι ο φασισμός εκφράζεται, δολοφονικά και γενοκτονικά, όπως συνέβη από το ναζισμό και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

75 χρόνια από την νίκη ενάντια στον Φασισμό – ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο φασισμός είναι παρών, είναι το μέσον και η κάλυψη των προσώπων και των πολιτικών σχηματισμών, που κρύβονται πίσω από κηρύγματα μίσους, πίσω από πράξεις βίας για το συνάνθρωπο και συμπολίτη. Ο φασισμός είναι η διαρκής απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική συνοχή. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Ο φασισμός είναι δομικά αντιπατριωτικός και αντεθνικός. Δεν πρέπει να χωρά στην ελληνική κοινωνία, η οποία έχει δοκιμαστεί αλλά έχει σταθεί όρθια και είναι έτοιμη πια να κερδίσει το μέλλον.

Δεν ξεχνούμε τους αγώνες των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό. Δεν επαναπαυόμαστε. Οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε έμπρακτα τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας. Η χώρα μας,  για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται  σε ένα  μεγάλο πόλο σταθερότητας, καθώς στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ο πόλεμος, οι εμφύλιες συγκρούσεις, ο επεκτατικός τυχοδιωκτισμός και ο ολοκληρωτισμός δοκιμάζουν τους λαούς.Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: