Ο Τσίπρας χρηματοδοτεί τα ελληνικά πανεπιστήμια

Σε μια συμβολική κίνηση για τα δεδομένα της ελληνική πολιτικής σκηνής προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα δίνει σε βραβεία σε φοιτητές για την καλύτερη διπλωματική εργασία στα ελληνικά πανεπίστήμια. Προφανώς με τον τρόπο αυτό δείχνει την στήριξή του στα δημόσια Πανεπιστήμια που με τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης υποβαθμίζονται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είναι τελειόφοιτος του ΕΜΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεκριμένα έστειλε επιστολή προς τους Προέδρους έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, όπου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1000 ευρώ ανά έτος. Οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, προφανώς στην απόλυτη ευθύνη του κάθε Τμήματος.

«Είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, ζητώντας από τους Προέδρους των Τμημάτων να εξετάσουν στα αρμόδια όργανα, την υλοποίηση αυτή της ιδέας.

Σχολιάστε Ελεύθερα