Πτώχευσαν άλλες τρεις εταιρείες ενέργειας στην Αγγλία

Τρεις ακόμη προμηθευτές ενέργειας κατέρρευσαν σήμερα υπό το βάρος της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εταιρειών που κατέρρευσαν μέσα σε δύο μήνες σε 12 στη Μεγάλη Βρετανία, αναγκάζοντας τη ρυθμιστική αρχή Ofgem να βρει νέους προμηθευτές για άλλους 233.000 λογαριασμούς πελατών.

Οι εταιρείες Igloo Energy Supply, η Enstroga και η Symbio Energy ανακοίνωσαν την κατάρρευσή τους την Τετάρτη,εν μέσω μιας ευρύτερης ενεργειακής κρίσης. Στους 233.000 πελάτες των τριών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας θα διατεθεί άλλος προμηθευτής από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem.

Η Igloo Energy είναι η μεγαλύτερη από τις εταιρείες που πτώχευσαν την Τετάρτη, με 179.000 πελάτες, ακολουθεί η Symbio με 48.000 και η Enstroga με 6.000.

Η εταιρεία Igloo δήλωσε ότι «οι απίστευτα υψηλές τιμές φυσικού αερίου» έχουν δημιουργήσει μια λιανική αγορά που δεν είναι πλέον βιώσιμη για τη λειτουργία της εταιρείας.

Περίπου 1,7 εκατομμύρια πελάτες στη χώρα αναγκάστηκαν να αλλάξουν προμηθευτή από τις αρχές Αυγούστου, καθώς η αύξηση των τιμών φυσικού αερίου και ενέργειας προκαλεί τεράστια αναστάτωση στον κλάδο. Ο υπουργός επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και η ρυθμιστική αρχή Ofgem, έχουν προειδοποιήσει ότι αναμένουν περισσότερους προμηθευτές να καταρρεύσουν αυτό το χειμώνα.

Μαζί, οι τρεις προμηθευτές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% των εγχώριων πελατών στην αγορά, σύμφωνα με την Ofgem.

Ο Neil Lawrence, διευθυντής λιανικής στην Ofgem, δήλωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι μια ανησυχητική περίοδος για πολλούς ανθρώπους και η είδηση της πτώχευσης ενός προμηθευτή μπορεί να είναι ανησυχητική»

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα