Γιάννης Μπουρνούς: Η κυβέρνηση αφήνει αβοήθητα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία συνυπογράφουν 37 Βουλευτές, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τον αδικαιολόγητο, αναίτιο και άδικο αποκλεισμό των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων από την προκαταβολή, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, ποσού που θα προκύψει από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος.

Σε μια περίοδο που ο αθλητισμός, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, η εγκατάλειψη του από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζεται. Ο κ. Αυγενάκης, αφού φρόντισε να καταβάλει την προβλεπόμενη προκαταβολή, επί αγνώστου ποσού, τον περασμένο Μάρτιο  στις ανώνυμες αθλητικές εταιρείες, δεν έπραξε το ίδιο για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Αντίθετα συνεχίζει να εμπαίζει τους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες και ασκώντας την προσφιλή του επικοινωνιακή πολιτική με ευχολόγια.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα στην έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και στην προκαταβολή του ποσού προς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Διαβάστε την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε Ελεύθερα