Κλείνει η Τάξη Υποδοχής στην Ικαρία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ικαρίας σε επιστολή του προς το υπουργείο παιδείας και τις αρμόδιες περιφερειακές αρχές για την εκπαίδευση τονίζει την αντίθεσή του για το κλείσιμο της τάξης υποδοχής των μεταναστών στο 1ο Δημοτικό σχολείο των Ραχών, όπου δεν συμπληρώνει τον απαραίτητο αριθμό μαθητών, και ζητά την λειτουργία του ανεξαρτήτως τον αριθμό των μαθητών.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή 

Τα τρία τελευταία σχολικά έτη λειτουργούσε στο 1ο Δ.Σ. Ραχών Τάξη Υποδοχής για την ένταξη των μαθητών μεταναστών και παλιννοστούντων.

Σύμφωνα µε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. πρωτ.:Φ1/73808/Δ1) η φοίτηση των μαθητών στις Τάξεις Υποδοχής μπορεί να διαρκέσει έως 3 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι την επόμενη σχολική χρονιά το 1ο Δ.Σ. Ραχών δεν θα συµπληρώνει τον κατώτατο αριθμό μαθητών που χρειάζεται για να ιδρυθεί Τάξη Υποδοχής (9). Ως αποτέλεσμα οι μαθητές των μικρών τάξεων θα αναγκαστούν να διακόψουν τη φοίτησή τους στην Τάξη

Υποδοχής ακόμα κι αν δεν έχουν συµπληρώσει 3 χρόνια σε αυτό, ενώ για τους νέους μαθητές που θα παρακολουθήσουν το 2019-2020 την Α’ δημοτικού δεν θα υπάρχει Τάξη Υποδοχής να γραφτούν.

Τονίζοντας το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στη δωρεάν και δηµόσια παιδεία και αναγνωρίζοντας την ανάγκη των παιδιών µε διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο να υποστηριχτούν δωρεάν από εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που έχουν να κάνουν µε την ελληνική γλώσσα και όχι µόνο,

διεκδικούμε:
• Την ίδρυση της Τάξης Υποδοχής στο 1ο Δ.Σ. Ραχών ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών.
• Αγωνιζόμαστε για τη λειτουργία τμημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας (Τάξη Υποδοχής, Τµήµα Ένταξης, μαθήματα επιλογής) ακόμα για ένα παιδί.
• Κατάργηση του κατώτατου αριθμού παιδιών ως προϋπόθεση για την ίδρυση τμημάτωνCategories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: