Καταγγελία για βιαιοπραγία σε εργαζόμενο στον ΔΕΔΔΗΕ στην Ικαρία

Τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου τεχνικού στην Ενέργεια από τον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός αυτό και απαιτεί την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και από τη Δικαιοσύνη, ώστε να είναι το τελευταίο» και καταγγέλλει τις «ευθύνες των κυβερνήσεων που είναι μεγάλες και διαχρονικές για τις εξελίξεις αυτές και την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ, όσο και σε άλλους χώρους. Η πολιτική που εφαρμόζουν από τη μια κάνει τον εργαζόμενο είλωτα που καθημερινά προσφέρει τον κόπο και τον ιδρώτα με κουτσουρεμένα δικαιώματα και από την άλλη λύνει τα χέρια της εργοδοσίας και των εκφραστών της. Ξεχαρβαλώνει την Επιθεώρηση Εργασίας. Δεν στελεχώνει τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας στα νησιά μας. Δεν επιβάλλει γιατρούς Εργασίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Αποτέλεσμα η επικινδυνότητα για τους συνάδελφους, η ανυπαρξία ασφάλειας και ελέγχων στους χώρους δουλειάς, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα, σε εργοδοτική και διευθυντική αυθαιρεσία ή και βία».

Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στο σωματείο τους, επισημαίνοντας πως «αυτό το σοβαρό γεγονός αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας ή και των προϊσταμένων σε πολλές περιπτώσεις. Είτε εργάζεται χρόνια σε έναν κλάδο, είτε δουλεύει περιστασιακά. Από κοινού να οργανώσουν τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, να υπερασπιστούν κατακτήσεις και να παλέψουν για την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους. Να μην δείξουν καμιά ανοχή σε τέτοια περιστατικά, αλλά μαζικά και οργανωμένα να τα αντιμετωπίζουν».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα