Ξεκίνησε η κατεδάφιση του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Μετά τα εγκαίνια του Νέου ΚΥΤ-κλειστής δομής στου Ζερβού, ξεκινήσαν οι εργασίες κατεδάφισης- απομάκρυνσης των σκηνών και παραπηγμάτων που βρίσκονται στο παλαιό ΚΥΤ της Σάμου.

Συγκεκριμένα από πολύ νωρίς το πρωί στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Μάνο Λογοθέτη και πλήθος αστυνομικών υπό τον συντονισμό του Αντιστράτηγου Ελευθέριου Ντουρουντού ξεκίνησαν την επιχείρηση καθαίρεσης της παραγκούπολης που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία έξι χρόνια στις παρυφές της πόλης.

Παρουσία του Ταξίαρχου της 79 ΑΔΤΕ, Νίκου Γκρέτσα, μηχανήματα του στρατού άρχισαν να γκρεμίζουν τις σκηνές ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες ώστε πολύ σύντομα να καθαριστεί η περιοχή ως την ημέρα που έχει ανακοινωθεί ότι παρουσία του Πρωθυπουργού θα γίνει το οριστικό κλείσιμο της δομής αφού ολοκληρωθεί και η μυοκτονία. Στην συνέχεια θα δοθεί στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και από εκεί θα αγοραστεί από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου με χρηματοδότηση που θα του παρέχει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ταπεινή πάντως δημοσιογραφική άποψη δεν είναι το που θα στεγαστεί το ΚΥΤ και ούτε αν είναι ανοιχτό ή κλειστό (μορφή Γκουαντάναμο), αλλά το πως θα λυθεί το πρόβλημα επί το συνόλω, δηλαδή να σταματήσουν οι ροές προς τα νησιά και η ΕΕ να αποφασίσει τον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει η κάθε χώρα. Τα μεταναστευτικά ρεύματα είναι αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών των κυρίρχων δυνάμεων που εισβάλλαν στις χώρες του Μουσουλμανικού κόσμου, προκαλώντας αστάθειες, φτώχεια, ανθρωπιστικη και οικονομική κρίση. Είναι αποτέλεσμα των πολέμων στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στη Συρία καθώς και της στάσης έναντι του Παλαιστινιακού λαού, ας μην κρυβόμαστε. Η Ελλάδα βέβαια μέσα από το ΝΑΤΟ συμμετείχε σε αυτούς τους πολέμους αλλά δεν τους προκάλεσε αυτή.

Δεν μπορεί τα προβλήμα που προκαλέσαν οι πολέμοι να τα πληρώσουν οι νησιώτες (Σάμος-Λέσβος-Χίος), μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει και καλά κάνει για την μείωση των ροών αλλά τα νέα προσφυγικά ρεύματα που αναμένονται, μετά ειδικά και την άνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δεν μπορεί να είμαστε εφησυχασμένοι. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μέρος της πολιτικής της Τουρκίας η αποστολή μεταναστών στην Ελλάδα.

Μετά την απομάκρυνση των παραπηγμάτων. τα οικόπεδα-χωράφια θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Πληροφορίες απο την ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα