Η Μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς Σάμου στο κοινοβούλιο

Με ερώτησή τους προς τoυς Υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι βουλευτές της Ελληνικής λύσης (Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτος) ρωτάνε την κυβέρνηση εαν θα παραχωρήσει προσωρινή άδεια εγκατάστασης στους παραγωγούς του νησιού, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένος Βαθέως, της Σάμου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους και από αγροτο-παραγωγούς της Σάμου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, προσωρινή μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην χερσαία ζώνη του λιμένος Βαθέως, της Σάμου, αιτούνται οι αγροτο-παραγωγοί του νησιού. Επί πέντε μήνες, περίπου και από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού στο νησί, οι παραγωγοί- πωλητές της λαϊκής αγοράς της πόλης της Σάμου φιλοξενούνται σε οικόπεδο του Δήμου, το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές για ασφαλή προσέλευση των πελατών. Τα προϊόντα των παραγωγών, κατά τις ημέρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, καλύπτονται με σκόνη, ενώ η πρόσβαση των πελατών, όταν προσεγγίζουν τον χώρο της λαϊκής αγοράς, είναι επικίνδυνη, αφού αναγκάζονται να καταφθάνουν δια μέσω ράμπας στον χώρο της. Συνεπώς και κατόπιν της μη ανεύρεσης κατάλληλης έκτασης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μέχρι τώρα, θεωρείται αναγκαία η σχετική διευκόλυνση της παραχώρησης άδειας για μια προσωρινή εγκατάσταση σε εύκολης πρόσβασης σημείο, που θα πρέπει να εξασφαλίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους αγροτο-παραγωγούς της Σάμου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος μόνιμης μεταστέγασης και εγκατάστασης της λαϊκής αγοράς της Σάμου, να παραχωρήσετε προσωρινή άδεια εγκατάστασης στους παραγωγούς του νησιού, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένος Βαθέως, της Σάμου;

Σχολιάστε Ελεύθερα