Εκδήλωση στη Σάμο για την υπογεννητικότητα

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας BE-LIVE, θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης στην πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Σάμου, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου με ώρα προσέλευσης 19:30 και ώρα έναρξης 20:00

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE κ.κ. Βασίλης Κελλάρης (αντιπρόεδρος του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ) και Χάρης Χηνιάδης (μέλος ΔΣ του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ).

Στόχος των ομιλιών είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπογονιμότητας και το φαινόμενο της υπογεννητικότητας.

Οι ιδρυτές της BE-LIVE θα μιλήσουν επίσης για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και σχετικά με τις προϋποθέσεις για τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια που στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις υποστηρίξουν, δίνοντας ίσες ελπίδες και ίσες ευκαιρίες στην απόκτηση ενός παιδιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank, «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κοινός στόχος της Eurobank και του μη κερδοσκοπικού Σωματείου BE-LIVE από την εκστρατεία ενημέρωσης στα ακριτικά νησιά είναι η ανάδειξη της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και η από κοινού συμβολή στην αντιμετώπισή του.

Σχολιάστε Ελεύθερα