Για το 47ο φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη.

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με αφιέρωμα στη μουσική αλλά και στα μηνύματα για τα «Μεγάλα Μεγέθη» που μίλησε στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και με προβολή ντοκιμαντέρ το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πριν από 8 χρόνια δολοφονήθηκε από φασίστες της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Φύσσας.

Το φετινό φεστιβάλ διεξάγεται με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό».

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δημήτρης Ευσταθίου, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ, «μετά την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ τον περασμένο Ιούλιο στη Μυτιλήνη, σήμερα ξανασυναντιόμαστε με τους νέους και τις νέες για να οργανώσουμε τους αγώνες να διεκδικήσουν τα όνειρα τους, που σήμερα γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι δε χωράνε στην άδικη καπιταλιστική κοινωνία, που τα δίνει όλα στους λίγους και δεν αφήνει τίποτα για τους πολλούς».

Την κεντρική πολιτική ομιλία το Σάββατο το βράδυ έκανε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το φεστιβάλ έκλεισε με τους ήχους και τη μουσική των RAD Music International, του συγκροτήματος προσφύγων που δημιουργήθηκε μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα