Το βιογραφικό του Δημήτρη Σεβαστάκη

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1960 όπου και τέλειωσε το Λύκειο. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1979-1985) με καθηγητές τους Γ.Μόραλη και Δ.Μυταρά.

Οι γονείς του, Αλέξης και Καίτη Σεβαστάκη, με τις πολιτικές και ηθικές επιλογές τους, διαμόρφωσαν γόνιμες συνθήκες για την πολιτική και πνευματική του εξέλιξη .

Ατομικές Εκθέσεις

Έχει κάνει 12 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής:

-2014   «The uneasy gaze», Αναδρομή, (επιμέλεια Π. Παπαδόπουλος) Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, Αθήνα

-2011 «Νύχτα- ζωγραφική πάνω στις σκοτεινές σκέψεις» (επιμέλεια Π.Παπαδόπουλος), χώρος τέχνης William James, Αθήνα

-2006 «Κτισμένα σχόλια πάνω στη Σαμιακή Πολιτεία» (Συλλογή ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, επιμέλεια Α.Δεληβορριάς), Μουσείο Μπενάκη , Αθήνα .

-2006   «Κτισμένα σχόλια πάνω στη Σαμιακή Πολιτεία» , Μουσείο Οίνου , Σάμος

-2003   «Ζωγραφική», γκαλερί Αμυμώνη , Ιωάννινα

– 2001   « Έτσι δε μπόρεσα ν’αποτελειώσω καμιά ηλικία…» (επιμέμεια Ν.Ξυδάκης),

γκαλερί Αίθουσα Τέχνης Αθηνών , Αθήνα

-1997   « Λαθραναγνώσεις» , Γκαλερί 24 , Αθήνα

-1996   «Ζωγραφική» (επιμέμεια Α.Σχινά) , γκαλερί Artforum , Θεσσαλονίκη

– 1995   «Πατριδογνωσία», γκαλερί Όνομα , Σάμος

– 1995   «Σιωπή» (επιμέλεια Μ.Στεφανίδης) , γκαλερί Titanium, Αθήνα

– 1991   «Αιθρία» (επιμέλεια Κ.Κοσκινά) , γκαλερί Νέες Μορφές , Αθήνα

– 1986   «Ζωγραφική» (επιμέλεια Γ.Πετρής) , γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Αθήνα

  • Ο Δημήτρης Σεβαστάκης έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα του φιλοξενούνται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
  • Με το έργο του έχουν ασχοληθεί έγκριτοι κριτικοί, ιστορικοί τέχνης και ειδικοί κειμενογράφοι (Α.Δεληβορριάς , Μ.Μαραγκού, Ν.Γ.Ξυδάκης, Ε.  Ματθιόπουλος, Τ.Μαυρωτάς,Μ. Στεφανίδης, Α.Σχινά, Μ. Εμμανουήλ, Β.Βασιλοπούλου, Μ. Βλάχος, Μ. Πίσπερη, Χ.Κωνσταντακόπουλος, Η. Κανέλλης, Γ. Πετρής, Δ. Ρουμπούλα, Τ. Μάκρα, Β. Τζεβελέκου,Η.Μόρτογλου, Α.Κώττη, Σ.Μαυροειδής, Γ.Μ.Σαρρηγιάννης Χ. Χρήστου, Κ.Κοσκινά,Θ.Μουτσόπουλος,Λ. Καζαντζάκη, Λ.Πολύζου ,Χ. Θεοφίλης, Π. Παπαδόπουλος κλπ).
  • Είναι Αν. Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου –ΕΜΠ όπου διδάσκει από το 2000 , στο επίπεδο τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών σπουδών .
  • Έχει συνεργαστεί καλλιτεχνικά με γνωστούς εκδοτικούς οίκους (Πατάκης, Παπαζήσης, Κέδρος , Αλεξάνδρεια, Αιγόκερως κλπ.) ,
  • Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια παρουσιάζοντας τόσο το καλλιτεχνικό του έργο όσο και συμμετέχοντας σε θεωρητικά φόρα, με τον εναλλακτικό και ψηφιακό χώρο τέχνης «ART-ACT-Χ. Θεοφίλης».
  • Συμμετέχει ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ως συγγραφέας σε συλλογικούς τόμους θεωρίας.
  • Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Αυγή καθώς και στο Έθνος στην στήλη επωνύμως. Αρθρογραφεί επίσης συχνά σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες (Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Δρόμος της Αριστεράς κλπ) .
  • Έχει συνεργαστεί με περιοδικά τέχνης και θεωρίας (Ουτοπία, η Λέξη, Ίνδικτος, Κάπα, Το Δέντρο, Highlihts, Επίλογος, Νέο Επίπεδο, Νέα Ευθύνη κλπ).

Σχολιάστε Ελεύθερα