8 χρόνια από τη δολοφονία Π. Φύσσα

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 μια μέρα σαν σήμερα σημειώθηκε η φασιστική επίθεση έναντι του Παύλου Φύσσα, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, 34 χρονών μόλις.

Γκράφιτι αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα (Οδός Μεσολογγίου, Εξάρχεια)

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκάλυψε στην ελληνική κοινωνία την εγκληματική ταυτότητα των απόγονων του Χίτλερ. Στο πρόσωπο του νεαρού καλλιτέχνη από το Κερατσίνι, η Χρυσή Αυγή αντίκρισε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς για κοινωνική δικαιοσύνη, γι’ αυτό και επέλεξε να τον εξοντώσει. Λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του, η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση. Ο ηγετικός της πυρήνας είναι στη φυλακή, οι θύλακες όμως του φασισμόυ στην κοινωνία δεν έχουν σωπάσει.

Συγκεκριμένα, στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Ρουπακιάς, ο φυσικός δολοφόνος του αντιφασίστα ράπερ, κρίθηκε ένοχος, μαζί με άλλα 15 ηγετικά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ποιός ήταν όμως ο Παύλος Φύσσας

Ο πατέρας του παιδιού αυτού, δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο ίδιος Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες, ενώ από το 1998 εως το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου. Στη συνέχεια όμως ασχολήθηκε πιο ενεργά με τη μουσική. Ο Παύλος γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1979, εαν ζούσε σήμερα θα ήταν 42 ετών.

Ο KillahP από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Το καλλιτεχνικό του όνομα σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν αποχώρησε από την Freestyle Productions, χωρίς να χάσει ποτέ επαφή με τους κύκλους του Low Bap μέχρι και την δολοφονία του. Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, μαζί με τον οποίο δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση», και τον Λόγο Απειλή. Δεν ενδιαφερόταν για την εμπορική διάθεση της μουσικής του, η οποία διανεμόταν ελεύθερα στο ίντερνετ. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με παρουσίαση μουσικής εκδήλωσης.

Μέσω της μουσικής του μιλούσε για την στάση που ακολουθούσε στην ζωή του, για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει έντονη αντιφασιστική δράση. Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε θυμωμένος ότι ο γιος του δεν ανήκε ποτέ πουθενά πολιτικά, καταγγέλλοντας την πολιτική του εκμετάλλευση. Για εμάς βέβαια ελάχιστη σημασία είχε το που ανήκε, αλλά τεράστια σημασία έχει το τι άφησε ως παρκαταθήκη.

Η παρακαταθήκη του Παύλου

Ο Παύλος έφυγε σαν παλικάρι, την ημέρα της δολοφονίας του βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του σε μια καφετέρια στη περιοχή του Κερατσινίου. Μαζί με άλλα 8-10 άτομα παρακολουθούσε αγώνα ποδοσφαίρου. Στην ίδια καφετέρια όμως βρίσκονταν και μια παρέα ακόμα δυο-τριών ατόμων. Σύμφωνα με την προανάκριση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο παρέες. Η δεύτερη παρέα όπως αποδείχθηκε ήταν άνθρωποι της Χρυσής Αυγής. Συκεκριμένα ήταν ο Ιωάννης Άγγος, υπεύθυνος ασφάλειας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που, σύμφωνα με την απολογία του στις ανακρίτριες, κάλεσε τον ιεραρχικά ανώτερό του, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ, Καζαντζόγλου και τον πληροφόρησε για την παρουσία του Φύσσα και της παρέας του στην καφετέρια. Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας της ΧΑ, Γιώργος Πατέλης ενημερώθηκε από τον Καζαντζόγλου για την παρουσία του Φύσσα στη Καφετέρια. Ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίθηκαν στην Δίκη, γύρω στις 23:30 ο Πατέλης έστειλε μέσω υπολογιστή σε κινητά τηλέφωνα μελών της ΧΑ από τη Νίκαια το γραπτό μήνυμα: «Όλοι τώρα τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα». Από τις 23:26 ως τις 23:50 ο Πυρηνάρχης επικοινώνησε επτά φορές τηλεφωνικά με το βουλευτή της ΧΑ και περιφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Λαγό. Σε ομιλία στα γραφεία της ΤΟ Νίκαιας το καλοκαίρι του 2012 ο Πατέλης ενημέρωνε τους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες ότι μόνο εάν λάβει την έγκριση του Λαγού θα στείλει γραπτά μηνύματα για τη συγκρότηση μιας ομάδας χρυσαυγιτών που θα πάει να «καθαρίσει» το πανηγύρι στην Παναγίτσα της Νίκαιας λέγοντας ότι «Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία την επομένη της δολοφονίας, στις 23:57:42 δέχθηκε κλήση ότι μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν σε κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία Κοράλι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στις 23:59:19 ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια, έξω από την οποία βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων. Σύμφωνα με τα πορίσματα μίας έρευνας του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture του πανεπιστημίου Goldsmiths του πανεπιστημίου του Λονδίνου, που συγχρόνισε υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και ηχητικά σήματα της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση στην ομάδα ΔΙΑΣ έγινε στις 23:54:14 και τέσσερις μοτοσικλέτες με αστυνομικούς, οι ομάδες 408-01 «Κερατσίνι» και 410-01 «Πέραμα», έφτασαν στο σημείο στις 23:58:11.

Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ έστειλε σήματα στα κεντρικά της αστυνομίας ότι στο σημείο βρίσκονταν «γύρω στα 20 άτομα της Χρυσής Αυγής» που τους είπαν πως «είχαν μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου» και ότι οι αστυνομικοί προσπαθούσαν «να κατευνάσου[ν] τα πνεύματα» και έπειτα ότι διέκρινε ότι «υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα». Σε επόμενο σήμα είπε ότι έβλεπαν άτομα της ΧΑ να «κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη […] για να τους πιάσουν». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας την επομένη της δολοφονίας, κάποια από τα άτομα της Χρυσής Αυγής άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα. Ο Φύσσας έχοντας διώξει την παρέα του αντιμετώπισε μόνος του τους φασίστες, ο δολοφόνος του όμως πισώπλατα μαχαίρωσε θανάσιμα τον Ράπερ.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της αστυνομίας, είδαν τον Φύσσα αιμόφυρτο, με τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του υπέδειξε τον Ρουπακιά ως το δράστη της επίθεσης, τον οποίο και συνέλαβαν επιτόπου. Το μαχαίρι το είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης δεν βρισκόταν αρχικά στο κατάστημα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα με τρεις μαχαιριές, μία στο μηρό και δύο στο θώρακα, οι οποίες ήταν θανατηφόρες. Ο Φύσσας έφερε τραύματα σε δύο ζωτικά όργανα, τον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά. Στο κινητό τηλέφωνο του Καζαντζόγλου, το οποίο βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά και κατασχέθηκε, υπήρχε το μήνυμα του Πατέλη.

Ο Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη κρατούμενος όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πυρηνάρχη της ΤΟ Νικαίας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος στην συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά το βουλευτή Πειραιά και τοπικό περιφερειάρχη της ΧΑ Γιάννη Λαγό. Στις 00:37 ο αρχηγός της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, έστειλε ένα SMS στο Λαγό, ο οποίος κάλεσε το Μιχαλολιάκο και στη συνέχεια τον Πατέλη, ο οποίος έπειτα επικοινώνησε πάλι τηλεφωνικά με το Ρουπακιά τρεις φορές. Ένας φίλος του Μιχαλολιάκου, που το βράδυ της επίθεσης σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12 Σεπτεμβρίου του είχε στείλει ένα γραπτό μήνυμα όπου αναφερόταν «Αδερφέ μου, ν’ αγιάσουν τα χεράκια τους..!! Freikorps!», του έστειλε στις 00:39 της νύχτας της δολοφονίας Φύσσα το μήνυμα «Γουστάρω, γουστάρω, γουστάρω ΧΑ ελληνικό Σεπτέμβριο!!!».

Το πρωινό μετά τη δολοφονία του Φύσσα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, αποκαλώντας τον δολοφόνο του φασίστα και κατηγορώντας τη Χρυσή Αυγή για το συμβάν, ενώ το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως η επίθεση έγινε παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και κάλεσε σε «δυναμικές αντιδράσεις» για να τεθεί τέρμα στην «πλήρη ασυλία της Χρυσής Αυγής». Το αντιεξουσιαστικό στέκι του Κερατσινίου “Ρεσάλτο” κάλεσε σε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στηλιτεύοντας την προστασία που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή από τα ΜΜΕ και το πολιτικό προσωπικό. Τη δολοφονία καταδίκασαν όλα τα κόμματα της Βουλής. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού. Τα ελληνικά κόμματα με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν του υπαίτιους της δολοφονίας, την οποία απέδωσαν στη Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάλεσε “το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής” και τα σωματεία των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς “να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της ΧΑ και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους”. Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδίκαζε απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι» και διέψευδε «κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτό» και προανήγγειλε ότι «θα κληθούν να λογοδοτήσουν» στη Δικαιοσύνη.

Επίσης, την επομένη της δολοφονίας ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτήρισε απαράδεκτη την επικείμενη ελληνική προεδρία στην ΕΕ, αν η η τότε κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζε τη δράση της ΧΑ. Στις 19 Σεπτεμβρίου η Βουλή των Αντιπροσώπων (Κύπρος) καταδίκασε τη δολοφονία και αποφάσισε να στείλει επιστολή συμπαράστασης στην οικογένεια του Φύσσα, ενώ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση σε τηλεοπτικό διάγγελμά του για ηρεμία και εμφανίστηκε αποφασισμένος να εμποδίσει «τους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία». Την ίδια μέρα αναρτήθηκε στο κανάλι της ΧΑ στο youtube ένα μήνυμα του Μιχαλολιάκου στο οποίο έλεγε ότι λάμβανε χώρα ένα παράνομο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον της Χρυσής Αυγής, η οποία θα συνέχιζε να αντιστέκεται «απέναντι στη λάσπη και τη σκευωρία», ενώ η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ έκανε λόγο για συμπλοκή με “καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα”. Ο Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε το Ρουπακιά περαστικό από τα γραφεία της ΧΑ.

Με τη διάδοση της είδησης της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν στο σημείο περίπου 200-300 άτομα, μέλη αριστερών και αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων, ενώ αριστερές οργανώσεις και το τοπικό αντιεξουσιαστικό στέκι προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμφιάλη για το επόμενο απόγευμα. Την επομένη της δολοφονίας διοργανώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις συμπαράστασης σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ επεισόδια έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά τη Πάτρα, την Ξάνθη και την Καλαμάτα, ιδίως όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μεγάλο συλλαλητήριο-πορεία με χιλιάδες συμμετέχοντες οργανώθηκε στο Κερατσίνι και τη Νίκαια, η οποία ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα στα ΜΑΤ και διαδηλωτές. Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία επι της Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Κερατσινίου με αποτέλεσμα να την διαλύσει σε δυο μέρη. Ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους της περιοχής που οδήγησε σε 130 προσαγωγές και 34 συλλήψεις. Ένας διαδηλωτής, ο 32χρονος τότε, Γαβριήλ Α. έχασε το μάτι του από παράτυπη ευθύβολη ρίψη δακρυγόνου απο αστυνομικούς . Με ανακοίνωσή της η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Τζαννείου νοσοκομείου, εξέφρασε την ανησυχία της καθώς από την διαδήλωση προσήχθησαν στο νοσοκομείο 31 διαδηλωτές, όλοι τους με χτυπήματα στο κεφάλι, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύτηκε στην οφθαλμολογική κλινική με ρήξη βολβού από κρότου λάμψης αφού όπως καταγγέλλει τον σημάδεψαν απευθείας στο πρόσωπο και κινδύνευε με μόνιμη απώλεια της όρασης από τον ένα οφθαλμό. Πριν αρχίσει η πορεία και ενώ είχε μαζευτεί κόσμος, ο Πάνος Καμμένος εμποδίστηκε να κατέβει από το αυτοκίνητό του, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκε. Η αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι δέχτηκε επίθεση με πέτρες από μια ομάδα ατόμων ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόταν ένα άτομο που εμφανίζεται σε φωτογραφίες δράσεων της ΧΑ δίπλα στο Ρουπακιά . Η ομάδα αυτή δρούσε με την ανοχή και την κάλυψη μιας διμοιρίας ΥΑΤ, ο επικεφαλής της οποίας κατόπιν απομακρύνθηκε με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από την ΓΑΔΑ τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από επίθεση της αστυνομίας στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες της πορείας.

Ο Παύλος Φύσσας κηδεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο νεκροταφείο Σχιστού. Όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία ακούστηκαν τα συνθήματα «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Θάνατος στον φασισμό», ενώ την ώρα της ταφής οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα.

Μετά από πρόταση ενός φίλου του Φύσσα καλλιτέχνες του ελληνικού χιπ χοπ και του low bap έδωσαν στις 24 Σεπτεμβρίου μία κοινή συνέντευξη τύπου, καταδικάζοντας το φασισμό.

Στις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο οργανωμένο από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς και ακολούθησε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων. Ένας από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή του συλλαλητηρίου επικοινωνούσε κρυφά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συλλαλητήριο με το σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου και στέλεχος της ΧΑ ενημερώνοντάς τον για την εξέλιξη της συγκέντρωσης και δίνοντάς του πληροφορίες το σχεδιασμό της αστυνομίας, ενώ την επομένη συζήτησαν την έρευνα που διεξαγόταν για την ύπαρξη πυρήνων της ΧΑ στην Αστυνομία.

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, την Βαρκελώνη, την Βαλένθια και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οργανώθηκαν από Έλληνες μετανάστες και φοιτητικές και αριστερές οργανώσεις.

Ο Φύσσας θεωρείται σύμβολο κατά του φασισμού εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2014, έναν χρόνο μετά το συμβάν, τοποθετήθηκε άγαλμα στο σημείο της δολοφονίας, το οποίο έχει βεβηλωθεί πολλές φορές είτε από βανδαλιστές είτε από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Τον Οκτώβριο του 2013 το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, υιοθετώντας αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων, αποφάσισε ομόφωνα να μετονομαστεί η οδός Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα, μετονομασία για την οποία πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση το Νοέμβριο του 2015.

Η Δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 μετά από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Ρουπακιά και τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Για συνεργεία στη δολοφονία του Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν 15 από τους 17 κατηγορούμενους: οι Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ο Ανδρέας Τζέλλης, όπως δήλωσε η οικογένεια Φύσσα ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε το στήριγμά της οικογένειας από την πρώτη στιγμή που χάθηκε ο Παύλος. Η οικογένεια του Παύλου δήλωσε τον πόνο της και ευχαρίστησε τον δικηγόρο που στάθηκε δίπλα της τα δύσκολα 5,5 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ανακοίνωση αυτός ο Σεπτέμβρης είναι του Παύλου μας και του Ανδρέα μας.

2 thoughts on “8 χρόνια από τη δολοφονία Π. Φύσσα

Σχολιάστε Ελεύθερα