Δεν θα συμμετέχει στα εγκαίνια του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Την απόφαση της να μην συμμετέχει στα εγκαίνια της νέας δομής στου Ζερβού ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου, με αφορμή την έκκληση για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Παράταξη, «Η Σάμος Αλλάζει», ώστε να καθοριστεί η τάση του σώματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι δε θα συμμετέχει γιατί δε πρόκειται για κάποια γιορτή, αλλά η λειτουργία του αποτελεί αναγκαίο κακό.

«Ως δήμος ποτέ δε κλείσαμε τη πόρτα στον ειλικρινή διάλογο και στη συνεργασία, ποτέ δεν αποφύγαμε την ανάληψη ευθύνης. Η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού έγινε και οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν. Ο τόπος μας “ησύχασε”, η κοινωνία μας αισιοδοξεί παρ’ όλα τα πλήγματα και τις δοκιμασίες που δέχτηκε από το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τον φονικό και καταστροφικό σεισμό. Αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση τήρησε αυτές τις δεσμεύσεις. Διαφωνούμε κάθετα με το μέγεθος της δομής, όπως με ισχυρή πλειοψηφία έχει αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο. Η Ευρώπη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει να διαφυλάσσει πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των πολιτών της. Σχέδιο, συνεργασίες και αγωνιστικότητα χρειάζεται για να μείνει άδεια η δομή ή έστω με την ελάχιστη δυναμικότητα και χρόνο παραμονής των μεταναστών στο νησί. Αυτός πρέπει να είναι ο εθνικός στόχος κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης».

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα