Ο Νίκος Μπελαβίλας o 3oς υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο

Μετά την παραίτηση Δημήτρη Σεβαστάκη υπήρξαν διάφορες πληροφορίες για την αντικατάστασή του και μια από αυτές ήταν και ο Νίκος Μπελαβίλας.

Σε αυτές βέβαια τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο η θέληση των ανθρώπων που προτείνουν αλλά και η θέληση των προτεινομένων. Ο Νίκος Μπελαβίλας μαζί με τον Νίκο Κακλαμάνη και την Ειρήνη Γαγλία θα διεκδικήσουν την μονοεδρική της Σάμου για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων

Γαγλία Ειρήνη

gaglia

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959, κατάγεται από τις Ράχες Ικαρίας και είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά). Η Ειρήνη Γαγλια εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ναυτιλιακό κλάδο, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Από πολύ νωρίς ήταν έντονα πολιτικοποιημένη & πάντα ανήσυχη. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με Συλλόγους της Ικαρίας στην Αθήνα. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. σε διάφορους Συλλόγους της παροικίας και κυρίως στον τοπικό Σύλλογο του τόπου καταγωγής της (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ). Επί 16 χρόνια έχει διατελέσει μέλος του Προεδρείου του Συλλόγου και τα τελευταία 8 χρόνια είναι Πρόεδρος του σωματείου με πολύ σημαντική δράση & παρεμβάσεις.

Το 2014 η Ειρήνη Γαγλία ήταν υποψήφια με την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής για τον Δήμο Ικαρίας και στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές με την Συμπαράταξη Πολιτών και τον Γιάννη Σπιλάνη για το Βόρειο Αιγαίο.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Σάμου έχοντας κάνει την εξής δήλωση:

Αποφάσισα να δώσω το παρόν σε αυτό το δημοκρατικό-προοδευτικό προσκλητήριο σε μία κρίσιμη περίοδο, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν γιατί θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά, να μην γυρίσουμε πίσω στο παλιό πολιτικό κατεστημένο και να εξαργυρώσουμε στο ακέραιο τις θυσίες όλων μας τα τελευταία χρόνια.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποψήφια στο irenegaglia@gmail.com

Κακλαμάνης Νίκος

kaklamanis

Ο Νίκος Κακλαμάνης γεννήθηκε το 1959 στη Λευκάδα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1984.

Σήμερα είναι γιατρός-νεφρολόγος-διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Σάμου ενώ έχει διατελέσει και διοικητής του ιδρύματος με πολύ καλά αποτελέσματα στη δύσκολη περίοδο του μεταναστευτικού, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας. Ο Νίκος Κακλαμάνης είναι μέχρι σήμερα ο κύριος συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο.

Μπελαβίλας Νίκος

mpelavila.jpg

Ο Νίκος Μπελαβίλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στην Αρχιτεκτονική σχολή Αθήνας εντάχθηκε στον «Ρήγα Φεραίο» και αργότερα έγινε μέλος των Φοιτητικών Συσπειρώσεων και στη συνέχεια στην Κίνηση για τα Κοινωνικά Δικαιώματα τη δεκαετία του 1980.

Το 1988, μαζί με άλλους Έλληνες και Γερμανούς ακτιβιστές φυλακίστηκε στην Τουρκία, σε μία καμπάνια υπεράσπισης των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων του πραξικοπήματος. Για ένα μήνα ήταν στη φυλακή και απελάθηκε μαζί με τον Νίκο Γιαννόπουλο, τον Γιώργο Κουβίδη και τον γιατρό Κωστή Νικηφοράκη. Στη συνέχεια έφυγε για το Λονδίνο με υποτροφία της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής και επέστρεψε στην Ελλάδα τελειώνοντας τη διδακτορική του διατριβή.

Ο Νίκος Μπελαβίλας σήμερα διδάσκει πολεοδομία στο ΕΜΠ. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και διευθύνει το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Έχει προκληθεί ως επισκέπτης καθηγητής ή ως ομιλητής στις πανεπιστημιακές σχολές αρχιτεκτονικής και ιστορίας στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι, στη Λιουμπλιάνα και στα Τίρανα.

Επίσης συμμετείχε στη δημιουργία του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Έχει την επιστημονική ευθύνη του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου. Διηύθυνε την κατασκευή του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού της Ερμούπολης, τον σχεδιασμό των αναπλάσεων της Ελευσίνας, τη δημιουργία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό ενώ συμμετείχε στον σχεδιασμό των μητροπολιτικών πάρκων: στο Γουδί, στο Ελληνικό και στο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Επίσης ορίστηκε επιστημονικός αξιολογητής μνημειακών πόλεων και τόπων της UNESCO, στην Ιαπωνία (2007), στην Ισπανία και στη Σλοβενία (2009, 2011), στην Αυστρία (2014), στο Κουβέιτ (2017) ενώ είναι αναπληρωματικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και θήτευσα σε δύο θητείες, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς-Ελληνικό Τμήμα (TICCIH).

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά και για τη δράση αυτή μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο nikosbelavilas.gr

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υποψήφιο στο belavilas.graftipou@gmail.comCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: