Λήμνος: Συνάντηση ΕΛΜΕ με Έπαρχο και Δήμαρχο για την επίλυση προβλημάτων στα σχολεία

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, συναντήθηκαν με τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Λήμνου και έθεσαν τα ζητήματα μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, του προσωπικού καθαριότητας και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων.

Από τον Έπαρχο Λήμνου ζήτησαν την έγκαιρη εξασφάλιση της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που μετακινούνται από τα χωριά στα γειτονικά σχολεία, αλλά και της δωρεάν μεταφοράς εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τη Μύρινα στο Μούδρο. Ζήτησαν ακόμη την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων, ώστε οι μετακινούμενοι μαθητές να καταλαμβάνουν το 50% των θέσεων του λεωφορείου προκειμένου να τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις για την πρόληψη τυχόν διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο Έπαρχος Λήμνου δήλωσε αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, επικαλούμενος την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος, αλλά και την έλλειψη σαφών οδηγιών ως προς τον ανώτερο αριθμό των μαθητών μέσα στο λεωφορείο.

Από τον Δήμαρχο Λήμνου, ζήτησαν τη διάθεση προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων της ημέρας, ώστε να τηρείται η σχολαστική καθαριότητα των σχολείων σύμφωνα και με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Επίσης τέθηκαν ξανά τα κτιριακά προβλήματα του Γυμνασίου Μύρινας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος είπε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού καθαριότητας σε όποια σχολεία είναι ελλιπείς, ανάλογα και με τα κονδύλια που έχει πάρει ο Δήμος από το κράτος. Για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων που αναφέρθηκαν είπε και για τις μελέτες που έχουν βαλτώσει με ευθύνη των αντίστοιχων υπηρεσιών, ενώ για το Γυμνάσιο Μύρινας είπε ότι θα βρει τρόπο να λειτουργήσει φέτος με καλύτερους όρους σε ό, τι αφορά τις υπάρχουσες αίθουσες. Τέλος, ανέφερε για άλλη μια φορά την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε ανέγερση σχολικών κτηρίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε νέο οικόπεδο που θα παραχωρήσει ιδιώτης, με αποτέλεσμα να αλλάξει η χρήση των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Μύρινας (θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και το παλιό κτήριο θα γίνει μουσείο ή κάτι άλλο).

Οι εκπρόσωποι των σωματείων των εκπαιδευτικών είπαν ότι μέχρι να γίνει αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών και η επισκευή του παλιού κτηρίου του Γυμνασίου Μύρινας προκειμένου να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα για του μαθητές αυτού του σχολείου, καθώς και η επίσπευση της ολοκλήρωσης των μελετών για την επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και την επισκευή της σκεπής της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα ψυχοκινητικής για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα