Οι πρώτες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Ικαρία

Αντιπροσωπία μελών των Κ.Ο. του ΚΚΕ στην Ικαρία με την παρουσία του Γιώργου Πέρρου υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ για τον νομό Σάμου, πραγματοποίησαν στις 20 Ιουνίου περιοδεία  και συζητήσεις με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία στις περιοχές Αρμενιστής και Αυλάκι.

Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι από την εκμετάλλευση από τους εργοδότες, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης και η ανάγκη για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τονίστηκε ότι είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να στηρίξουν την δική τους δύναμη, το ΚΚΕ, μαχητικά και αποφασιστικά και να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στον νομό. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα συμβάλλει καθοριστικά στην οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και όσων έχουν αφαιρέσει κυβέρνηση και μεγαλοξενοδόχοι.

Με σύνθημα: «ΚΚΕ Ισχυρό η δύναμη σου την επόμενη μέρα», μετά την συγκέντρωση στο Καρκινάγρι στις 20 Ιουνίου, συνεχίστηκε η περιοδεία στο Καραβόσταμο στις 21 Ιουνίου, εκεί μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για τον νομό Σάμου Φανούρης Καρούτσος  και Γιώργος Πέρρος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών που προηγήθηκαν (Ευρωεκλογές, Περιφέρειες, Δήμοι)  όπως και στην άθλια επίθεση της κυβέρνησης μέσω του υπουργού Τσακαλώτου στο ΚΚΕ.

Με αυτά όπως τονίστηκε αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός αντίπαλος και εχθρός του πολιτικού προσωπικού των μονοπωλίων και μεγαλοεπιχειρηματιών είναι το ΚΚΕ. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Το κοστούμι που έχουν ράψει για τους λαούς είναι ένα και το ερώτημα είναι εάν εμείς θα το φορέσουμε…»

Κυβέρνηση την 8η Ιούλη θα έχουμε. Ποια αντιπολίτευση όμως;

Έγινε επίσης αναφορά στην άθλια δημοσίευση του Σύριζα Ικαρίας στην οποία ανάμεσα στα άλλα η κυβέρνηση καπηλεύεται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Ικαριώτικου λαού και της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης (Σχετικά δείτε εδώ). Αγώνες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλαμπαν δια της απουσίας τους. Δεν είπαν κουβέντα  για τα  άλυτα και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στην Υγεία και στην Παιδεία όπως: οι ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στο Κ.Υ Ευδήλου και στα Π.Ι.Ραχών, Μαγγανίτη, Καρκιναγρίου ή σε εκπαιδευτικούς  στα μισά σχολεία του νησιού ή ακόμα και στις ανεπαρκέστατες μεταφορές των μαθητών.

Η βασική σύμπλευση ΝΔ, Σύριζα φάνηκε και στην συνέλευση των Βιομηχάνων (ΣΕΒ) όπου αμφότεροι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν το θεάρεστο για το μεγάλο κεφάλαιο έργο της συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης και της ταφόπλακας στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Από την άλλη μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μέση Ανατολή εφησυχάζουν το λαό ενώ τραβάνε την χώρα όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων της κάθε χώρας  με τις γνωστές συνέπειες για τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Σύριζα, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, Βελόπουλοι, Βαρουφάδηκες, Χρυσή Αυγή πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ.

Για τον λαό που αισθάνεται προοδευτικός, αριστερός, ο, τι επιλογή και αν έκανε στο παρελθόν, που αναγνωρίζει την σταθερότητα και την συνέπεια του ΚΚΕ τώρα πρέπει να γίνει ώρα μάχης, να μην επιτρέπει άλλο να λένε για αυτόν και τα παιδιά του “η γενιά των 700 ευρώ ” που τώρα έγινε των 300 ή της εργασιακής περιπλάνησης. Για τον λαό που δεν θέλει να σβήσει από τη μνήμη του τους ματωμένους αγώνες απέναντι στο τέρας του ναζισμού- φασισμού, όπως ο λαός της Ικαριάς , να μην επιτρέψει να αποδυναμωθεί η δική του φωνή, το μοναδικό τείχος αντίστασης που ορθώνεται και θα ορθωθεί απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα και τον φασισμό. Να δυναμώσει μέσα και έξω από τη Βουλή για να πάρει θάρρος ο λαός και τα παιδιά του και να διεκδικήσει όσα πραγματικά του αξίζουν να ζει και τίποτα λιγότερο!

Στις 22/6 αντιπροσωπεία των Κομμ. Οργανώσεων Ικαρίας μαζί με τον Γιώργο Πέρρο περιόδευσαν και συνομίλησαν με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία επιχειρήσεις της περιοχής του Ευδήλου Ικαρίας. Τονίστηκε η ανάγκη ο λαός να βάλει μπροστά τις δικές του σύγχρονες ανάγκες και με αυτό το κριτήριο να ενισχύσει την δύναμή του μέσα και έξω απ’ τη Βουλή σαν την μοναδική φωνή πραγματικής αντίστασης στην εργασιακή λαίλαπα που φέρνουν παλιά και νέα κόμματα υπηρέτες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής  ένωσης.

Στο Φραντάτο στις 22/6 οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Σάμου Φανούρης Καρούτσος και Γιώργος Πέρρος, τόνισαν στις ομιλίες τους την ανάγκη ο καθένας και η καθεμιά που νιώθει προοδευτικός και αριστερός να κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι με το ψηφοδέλτιο και την προκήρυξη στο χέρι να μην επιτρέψει να μειωθεί η πραγματική δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης του εργαζόμενου λαού, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων.

Την επόμενη μέρα να βγει αλώβητη και ενισχυμένη η μόνη δύναμη που έχει αποδείξει ότι έχει συνέπεια λόγων και έργων, το ΚΚΕ,  που δεν δίπλωσε τις σημαίες του αγώνα ούτε σε περιόδους που καλούσαν οι σειρήνες τις «ειρηνικής» υποταγής στα όσα θέλει να ορίσει για τα κέρδη της η αστική τάξη ούτε και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως έχει αποδείξει η αιματοβαμμένη πορεία του και έχει βιώσει από πρώτο χέρι και ο λαός την Ικαριάς απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί.

Οι Έλληνες Βιομήχανοι στην προχθεσινή συνεδρίασή τους (ΣΕΒ) «ευχαρίστησαν από καρδιάς» στην ουσία την κυβέρνηση του  Σύριζα που πραγματοποίησε το 62% όσων μέτρων διευκολύνουν την κερδοφορία τους–μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των απολύσεων, φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο  – και όπως δήλωσαν είναι σίγουροι είτε με κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε με κυβέρνηση Τσίπρα ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο «καλό» δρόμο και οι δύο και ιδιαίτερα στο να βάλουν ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις για να τους λυθούν τελείως τα χέρια.

Όλα τα κόμματα, Σύριζα , ΝΔ, ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα και όποτε μπορούν δηλώνουν, κλείνοντας το μάτι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι αν χρειαστεί για την «πατρίδα»  –  βλέπε, εάν είσαι λαός, για την αιματοβαμμένη ανάπτυξη των ομίλων –  θα συνεργαστούν σε μια μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι κατά την γνώμη του ΚΚΕ :

Οι εργαζόμενοι, ο νέος και η νέα που ψάχνουν για  δουλειά με το κιάλι, ο αγρότης που βλέπει την παραγωγή του να καταστρέφεται στο έλεος των εμπόρων και των καιρικών συνθηκών χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος, για ποιό πράγμα πρέπει να προβληματιστούν πάνω από τις κάλπες;

Αν θα ναι πρώτος ή δεύτερος ο ένας ή ο άλλος που δεν ξέρει κιόλας καλά καλά τι λαγός θα του βγει την επόμενη μέρα – βλέπε  δημοψήφισμα ;

Ή αν θα δυναμώσει το Κόμμα που βγήκε μέσα απ’ τα σπλάχνα του ίδιου του λαού και παλεύει πλάι του για μια πραγματική ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο, που να του επιτρέπει να ονειρεύεται η νέα γενιά για ένα καλύτερο αύριο με υγεία, παιδεία, περιβάλλον, πολιτισμό στα μέτρα του ανθρώπου χωρίς πολέμους, προσφυγιά;

Γι’ αυτό και κάλεσαν τον Ικαριώτικο λαό και στο Φραντάτο να δώσουν την μάχη με ευθύνη μαζί με τους κομμουνιστές , να κουβεντιάσουν με επιχειρήματα με τους συναδέλφους τους, τους συγχωριανούς τους, να τους προβληματίσουν και ό,τι διαφωνίες και κριτική έχουν απέναντι στο ΚΚΕ να τα κρατήσουν, να τα συζητήσουμε, τώρα όμως είναι μια δύσκολη μάχη όπου τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό θέλουν με νύχια και με δόντια να χτυπήσουν αυτή την πραγματική δύναμη αντιπολίτευσης για να κάτσει ο λαός όσο γίνεται πιο φρόνιμα στη γωνία και να πληρώσει τα σπασμένα».


Οι περιοδείες συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στον τομέα εκδηλώσεις στο δεξί μέρος. Το ρεπορτάζ στηρίζεται σε επιμέρους αναφορές που μας έστειλαν μέλη της Τ.Ο του ΚΚΕ στην ΙκαρίαCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΚΚΕ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: