10η μερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία

Ο Μητροπολίτης Σάμου παρευρέθηκε για 10 ημέρες στην Ικαρίας (10-20 Ιουλίου 2020) όπου επισκέφθηκε ενορίες του νησιού μας και τέλεσε ακολουθίες.

FB IMG 1595936344703

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου-Ικαρίας και Κορσεών κατά την επίσκεψη του ο Μητροπολίτης τη Δευτέρα 13 Ιουλίου του  2020 τέλεσε την ακολουθία των Θυρανοιξίων στόν Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Μύρωνος στο Βαρδαράδο Ικαρίας. Στο πέρας της ακολουίας προεχείρισε σε οικονόμο τον Πάτερ Ιωάννη Βαρδαρό.

Την Τρίτη 14 Ιουλίου του 2020 ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τις ενορίες της Οξέ και του Μαυράτου και επελήφθη διοικητικών και πνευματικών υποθέσεων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο μητροπολίτης Ευσέβιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίων ἐνδόξων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, Αγίου Κηρύκου και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς Εικόνος και των λειψάνων των Αγίων, όπου και λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου του 2020.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου του 2020 συνεκάλεσε στο επισκοπείο Αγίου Κηρύκου σύναξη των Ιερέων των εφημέριων και των τριών εκλλησιαστικών περιφερειών της Ιεράς εκκλησίας μας, δηλαδή του Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών, όπου ερπέστησε την προσοχή των εφημέριων σε θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως καθώς και στην πιστή εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων υγειονομικής προστασίας και πρόληψης εξαιτίας της νόσου του Κορωνοϊού.

Το απόγευμα της 16ης Ιουλίου χοροστατησε στον πανηγυρικό εσπερινό επί τη Ιερά μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μαεγαλομάρτυρος Μαρίνας και της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων των Αγίων Κολλυβάδων Πατέρων Γρηγορίου του Γραβανού και  Σισώη του Πνευματικου, λειτουργλωντας στην Ι.Μ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λευκάδας, όπου και προέστη της θείας Λειτουργίας την επόμενη ημέρα Παρασκευή 17 Ιουλίου του 2020.

FB IMG 1595936362015
Φωτογραφία από τη λειτουργία στον Άγιο Κηρύκο

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου του 2020 μετά την θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου Λευκάδας και στα πλαίσια των εορτασμών της 108ης επετείου από την απελευθέρωση της Ικαρίας από τον Οθωμανικό ζυγό μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, όπου παρουσίᾳ του Υφυπουργου Έθνικής Άμυνας, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του Δημάρχου ανατολικής Σάμου, του Ταξιάρχου κ. Π. Δούκα και των λοιπών πολιτικών καί στρατιωτικών αρχών της Νήσου προέστη της Δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώον του Αγίου Κηρύκου.

Μια σημαντική ανακοίνωση έρχεται επίσης στο τέλος της ανακοίνωσης, όπου ο μητροπολίτης Σάμου ανήγγειλε την πρόθεση για δημιουργία βυζαντινού και εκκλησιαστικού μουσείου στο νησί μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα