Ο Μ. Κριθαρίδης για τα εμβολιαστικά κέντρα της Κυρίας Κεραμέως

Η κα Κεραμέως σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως σε κάθε πανεπιστήμιο θα στηθεί ένα εμβολιαστικό κέντρο. Δεν διαφωνεί κανείς με κάτι τέτοιο και ιδιαίτερα το ΜέΡΑ25 που από την πρώτη στιγμή ζητούσε από την Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο δημόσιο δίκτυο για τον δωρεάν, καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Παράλληλα όμως με τα εμβολιαστικά κέντρα, σκοπεύετε κα Κεραμέως, εσείς και η Κυβέρνησή σας να στήσετε και ένα κέντρο για δημόσια, δωρεάν rapid test για εμβολιασμένους και μη, ώστε να μπορέσει να περιοριστεί πραγματικά η μετάδοση και η έξαρση της πανδημίας;

Ένα κέντρο για δωρεάν rapid test όχι μόνο σε κάθε πανεπιστήμιο, αλλά και σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες, όσο και οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με ασφάλεια σε ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια που δεν θα κλείσουν την επόμενη μέρα, αλλά ακόμα και οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στις δουλειές τους, χωρίς να βγουν σε αναστολή εργασίας λίγες μόλις μέρες αργότερα. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί η Κυβέρνηση τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της; Όχι, απλώς επιλέγει να λειτουργεί ως Μητσοτάκης Α.Ε..

Σχολιάστε Ελεύθερα