Για τον Μητσοτάκη φταίει ο Κουτσούμπας

Πολίτες τόλμησαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Μητρόπολη Αθηνών που ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι ο Μίκης Θεοδωράκης για την αγαπημένη του Κρήτη. Ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκε και με την γνωστή συμπεριφορά της δεξιάς (την ένοιωσα άλλωστε και από τον Δήμο Ικαρίας, το έτερο παρακλάδι της διακυβέρνησης), έπρεπε να βρεθεί και κάποιος φταίχτης.

Τι να κάνει και ο πρωθυπουργός μας, τα έβαλε με τον Κουτσούμπα, καθώς τον θεώρησε ως υποκινητή. Εκείνη την ώρα ακουγόταν και το γνωστό σύνθημα-ευχή προς τον πρωθυπουργό μας.

Συγκεκριμένα, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να χειροκροτήσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχτηκε εκ νέου αποδοκιμασίες (είχε δεχτεί και στην είσοδο) από πολίτες, σε έξαλλη κατάσταση απευθύνθηκε στον Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας: «Έφερες όλους αυτούς να με βρίζουν;».

Τα λόγια αλλά και το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την έκπληξη του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε: «Τι ανοησίες είναι αυτές; Εγώ φταίω που σε βρίζει ο κόσμος; Και εγώ τι να τον κάνω τον κόσμο;». Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταπάντησε λέγοντας: «Εσείς είχατε την ευθύνη». Και πραγματικά τι να κάνει ο Κουτσουμπας; Αφού έχει γίνει σλόγκαν από τον λαό ή τουλάχιστον από μέρος του λαού πρέπει να το αποδεχτείς κύριε πρόεδρε ή όπως έχω γράψει, με την ίδια σου την συμπεριφορά να σβήσεις αυτό το σύνθημα.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι όταν αποχαιρετάς έναν τέτοιο μουσικοσυνθέτη, τι να κάνουμε κύριε πρόεδρε μας βγαίνει και το επαναστατικό μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα