Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Ικαρία

Τη μορφή ντόμινο παίρνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό.

Μετά το σκάνδαλο με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι οποίες αφορούν υγειονομικούς σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ικαρία, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο ίδιος έχει καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στο νησί μας. Ο ίδιος μιλώντας στο MEGA την Τρίτη δήλωσε ότι πρόκειται για μια γιατρό και έναν επικουρικό νοσηλευτή που εμφανίζονται εμβολιασμένοι χωρίς να έχουν κάνει εμβόλιο.

Ακούστε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Στην Κοζάνη τρία περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών. Συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις αυτές αφορούν σε δύο νοσηλεύτριες και έναν γιατρό. Ο διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου της πόλης, Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο». Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Ντέντης, δήλωσε από την πλευρά του πως υπάρχει θέμα προς έρευνα αρνούμενος να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εκ των δύο νοσηλευτριών εργάζεται στο εν λόγω νοσοκομείο και φέρεται να προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Ο γιατρός και η άλλη νοσηλεύτρια, που ελέγχονται, εργάζονται σε κέντρα υγείας της πόλης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα ελέγχονται προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση. Σύμφωνα με το Open Tv γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Αυγή

One thought on “Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα