Μεταστέγαση της Λαϊκής αγοράς ζητούν οι παραγωγοί της Σάμου

Την προσωρινή μεταστέγαση της Λαϊκής Αγοράς στη χερσαία ζώνη του λιμένα Βαθέος, ζητούν οι παραγωγοί της Σάμου καθώς εδώ και πέντε μήνες, περίπου, βρίσκονται σε ένα οικόπεδο του Δήμου που δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή προσέλευση των πελατών.

Υπάρχει μία ράμπα από όπου κατεβαίνουν οι πελάτες η οποία είναι επικίνδυνη, ενώ υπάρχει χώμα στο έδαφος με αποτέλεσμα οι παραγωγοί όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι να βλέπουν τα προϊόντα τους να γεμίζουν σκόνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα των παραγωγών ξεκίνησε από την ημέρα του σεισμού, καθώς η εκκλησία δίπλα στην οποία λειτουργούσε η Λαϊκή Αγορά υπέστη μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα η περιοχή να περιφραχτεί και τότε η Δημοτική Αρχή βρήκε ως προσωρινή λύση την παραχώρηση ενός τμήματος της χερσαίας ζώνης, ώστε να εγκατασταθούν εκεί προσωρινά οι παραγωγοί.

Σύντομα όμως, καθώς αυτό δεν ήταν σύννομο, η Λιμενική Αρχή ανακοίνωσε στους παραγωγούς ότι θα έπρεπε εντός διημέρου να απομακρυνθούν από την Παραλιακή της Σάμου. Το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα ανήκει στο Δήμο ωστόσο επιλέχτηκε από τους ίδιους ως προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί οικόπεδο όπου θα στεγαστούν μόνιμα και όπως ορίζει ο νόμος.

Εδώ και μήνες παρά την αναζήτηση χώρου από τον Δήμο δεν έχει εξευρεθεί, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να ζητούν εκ νέου να τους δοθεί άδεια να μεταφερθούν στην χερσαία ζώνη, κάτι για το οποίο αναμένεται να υπάρξει απάντηση από το Υπ. Ναυτιλίας, καθώς έχει διαβιβαστεί σχετικό αίτημα από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι είναι θέμα επιβίωσης η αλλαγή χώρου, καθώς δεν τους επισκέπτονται οι πελάτες με αποτέλεσμα να πετούν την παραγωγή τους.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα