Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα

Έκκληση στον τοπικό πληθυσμό απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, για μαζικό εμβολιασμό με δεδομένη την πανελλαδική αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνώσεων λόγω Covid–19, ακόμα και μεταξύ νέων και ανεμβολίαστων πολιτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι γιατροί της Σάμου στο γεγονός ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου είναι περιορισμένες οι δυνατότητες του Νοσοκομείου , το οποίο ως Νοσοκομείο αναφοράς, εξυπηρετεί ασθενείς με Covid-19 και από τα Δωδεκάνησα.

Κατά συνέπεια αναφέρεται στην ανακοίνωση, ακόμα και μια μέτρια αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών θα φέρει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα στα όρια των αντοχών του, με κίνδυνο κατάρρευσης της Τριτοβάθμιας Περίθαλψης στη Σάμο.

Ως εκ τούτου ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός στα νησιά του νομού αποτελεί μονόδρομο και καλεί τους Σαμιώτες, τους Ικαριώτες και τους Φουρνιώτες να εμβολιαστούν άμεσα, ώστε να μη φτάσουν στο σημείο οι γιατροί να αναγκάζονται να επιλέγουν ποιος θα λαμβάνει φροντίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ποιος όχι.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα