Τα καφενεία και οι αυλικοί

Από τη Σύνταξη και πάντα επώνυμα (Στέφανος Καραπέτης)

Σε αυτόν τον καταπληκτικό Δήμο Ικαρίας, όπου δεν κινείται καθόλου απαξιωτικά προς τους πολίτες, και έχει όραμα, μέλλον και μια συστάδα έργων που βέβαια μόνο στις ανακοινώσεις είναι, αλλά ας το ξεπεράσουμε και αυτό, η ηθική έχει φύγει εδώ και καιρό. Όταν απεθυνθήκαμε στο Δήμο Ικαρίας σε ανακοίνωση, που μόνο σκοπιμότητες εξυπηρετεί, γνωρίσαμε την απαξίωση.

Κανονικά θα έπρεπε και εμείς να σας απαξιώσουμε ωστόσο αποκτά ενδιαφέρον η απάντηση που έχει δώσει ο Δήμος σε ερώτημα μας. Χαρακτηριστήκαμε όψιμοι, αυτόκλητοι και κακόβουλοι. Το νερό όμως είναι κοινωνικό ερώτημα δεν νομίζω ότι επροκειται ούτε για κακοβουλία ούτε για όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Ζητάω απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και δεν τις έχω πάρει ακόμα. Το ποιός είμαι και τι πιστεύω είναι γνωστό. Είστε αιρετοί, ψηφίζεστε και καταψηφίζεστε από τον κόσμο στο νησί, εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν ζήτησα ποτέ τη ψήφο κανενός, και ούτε πρόκειται να το κάνω. Εαν θεωρείτε με την απαξίωση έναντι του προσώπου μου και οποιοδήποτε άλλου, κερδίζετε ηθικά, ας σας κρίνουν. Στο νησί αυτό κύριε Καλαμπόγια και λοιποί συνεργάτες ψήφισαν 5623 πολίτες, εισπράξατε στον πρώτο γύρο 2265 ψήφους το 42,65% των ψήφων, στην δεύτερη κυριακή 2896 ψήφους, το 57,18% των ψήφων (Εκλογές 2019). Ας πάρουμε όμως την δεύτερη Κυριακή και ότι μαζί σας είναι μόνο οι 2896 ψηφοφόροι, μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να μιλάνε? Είστε δήμαρχος του 57,18% των ψηφίσαντων ή όλων των Ικαριωτών? Απαντήστε λοιπόν σε συγκεκριμένα ερωτήματα σε εμάς που δεν ανήκουμε στην αυλή σας.

Χωριό Περδίκι: Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη του σωλήνα των 3 Χιλιομέτρων? Πότε θα φέρετε τους σωλήνες? Πότε θα ξεκινήσουμε εμείς οι κάτοικοι το έργο τοποθέτησης σωλήνων?

Εαν τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν κακοβουλίες ή κουβέντες καφενείου, να σας συμβουλέψω κάτι φιλικά, και στα καφενεία κερδίζονται οι ψήφοι ή η εκτίμηση.

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα τέτοια ερωτήματα και για άλλα χωριά, αλλά ας πάμε και σε μια ερώτηση που έχει ενδιαφέρον με βάση την ανακοίνωση των έργων. Ανακοινώσατε μονάδα φορητής αφαλάτωσης αξίας 75.000€. Ερώτημα από την θάλασσα ή από την γεώτρηση? Γιατί για παράδειγμα ο Δήμος Σίφνου το 2019 έδωσε για έργο αφαλάτωσης νερού Θαλάσσης 600.000€. Το κόστος των 75.000€ οδηγεί λοιπόν σε λάθος ορισμό της έννοιας της αφαλάτωσης.

Απαντήστε και αφήστε τα παιχνίδια και τα λόγια. Έχουν γνώση οι φύλακες. Αλλιώς βγείτε και δηλώστε ότι είστε δήμαρχος μόνο του 57,18% που σας ψήφισε. Θα είναι μια πρωτότυπη βέβαια σχέση μεταξύ δημοτών και Δημάρχου αλλά ειλικρινής θα έλεγα.

Απαντήστε πριν να είναι αργά, κερδίστε την εμπιστοσύνη του κόσμου , όλοι γνωριζόμαστε και όλοι γνωρίζουμε. Εαν αγαπάτε τον τόπο σας απαντήστε, τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν. Είναι πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και προέρχονται και από ψηφοφόρους σας, όχι μόνο από τους κακόβουλους, απλά τυχαίνει να τους εκπροσωπώ εγώ ο κακόβουλος.

Εντωμεταξύ ρίχτε λίγο τον πήχη της αυταρέσκειας σας και απαντήστε και στους πληβείους. Διαβάστε και λίγο την αρχαία Ελληνική ιστορία και δείτε πόσο σεβασμό δείχναν οι αφέντες στους σκλάβους τους και ειδικά στην αρχαία Σπάρτη.

Αυτά προς το παρόν

Με τιμή

Στέφανος Καραπέτης

Υ.Γ: Ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τις 8 Σεπτέμβρη μέχρι τις εκλογές σταματάει η αναπαραγωγή των ανακοινώσεων το Δήμου Ικαρίας. Η απαξίωση μπορεί να γίνει και από εμάς

3 thoughts on “Τα καφενεία και οι αυλικοί

Σχολιάστε Ελεύθερα