Νάσος Ηλιόπουλος:Ποιος φοβάται την μικρή Αμάλ;

«Συγχαρητήρια στον νέο υπουργό Προ.Πο. που κατάφερε σε μία μόνο μέρα, να χτυπήσει συγκέντρωση φοιτητών και να περιφρουρήσει συγκέντρωση ακροδεξιών και νεονάζι»

«Ομάδα ακροδεξιών και νεοναζί με την κάλυψη της αστυνομίας κατάφεραν να ακυρώσουν αυτή τη βόλτα, δεν θα ακυρώσουν όμως ούτε το ταξίδι ούτε το μήνυμα της αλληλεγγύης», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την άγρια καταστολή από πλευράς της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η χθεσινή βόλτα της Αμάλ στο Μεταξουργείο.

«Να δώσουμε συγχαρητήρια στον νέο υπουργό Προ.Πο. που κατάφερε, μέσα σε μία μόνο μέρα, να χτυπήσει με την αστυνομία συγκέντρωση φοιτητών και να περιφρουρήσει συγκέντρωση ακροδεξιών και νεονάζι», σημειώνει με νόημα ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η Αθήνα έχει δημοτική αρχή;» διερωτάται και προσθέτει:

«Πέρα από το μίσος του ρατσισμού υπάρχει και η ντροπή της σιωπής. Η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη φρόντισε να σιωπήσει. Καμία κίνηση ή έστω δημόσια τοποθέτηση για την στήριξη μιας δράσης ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ευτυχώς υπάρχουν όμως και δημοτικές αρχές που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν το μίσος. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Μπορεί να ανήκει και αυτός στην κυβερνητική παράταξη, έδειξε όμως ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μπορεί είναι πάνω από μικροκομματικές εκτιμήσεις και φόβους».

Για να καταλήξει: «Η μικρή Αμάλ θα συνεχίσει το ταξίδι της.

Η ζωή δεν μπορεί παρά να νικήσει τόσο το μίσος του ρατσισμού όσο και την ντροπή της σιωπής».

H ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου στο Facebook:

Ποιος φοβάται την μικρή Αμάλ;

Η μικρή Αμάλ συμβολίζει την φυγή των μικρών προσφυγόπουλων, το ταξίδι τους μακριά από την φρίκη του πολέμου και την προσπάθεια τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Χθες το βράδυ η βόλτα της μικρής Αμάλ θα πέρναγε από το Μεταξουργείο.

Ομάδα ακροδεξιών και νεοναζί με την κάλυψη της αστυνομίας κατάφεραν να ακυρώσουν αυτή τη βόλτα, δεν θα ακυρώσουν όμως ούτε το ταξίδι ούτε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Να δώσουμε συγχαρητήρια στον νέο υπουργό Προ.Πο. που κατάφερε, μέσα σε μία μόνο μέρα, να χτυπήσει με την αστυνομία συγκέντρωση φοιτητών και να περιφρουρήσει συγκέντρωση ακροδεξιών και νεονάζι.

Η Αθήνα έχει δημοτική αρχή;

Πέρα από το μίσος του ρατσισμού υπάρχει και η ντροπή της σιωπής. Η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη φρόντισε να σιωπήσει. Καμία κίνηση ή έστω δημόσια τοποθέτηση για την στήριξη μιας δράσης ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ευτυχώς υπάρχουν όμως και δημοτικές αρχές που δεν σιώπησαν και δεν ανέχτηκαν το μίσος. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Μπορεί να ανήκει και αυτός στην κυβερνητική παράταξη, έδειξε όμως ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μπορεί είναι πάνω από μικροκομματικές εκτιμήσεις και φόβους.

Η μικρή Αμάλ θα συνεχίσει το ταξίδι της.

Η ζωή δεν μπορεί παρά να νικήσει τόσο το μίσος του ρατσισμού όσο και την ντροπή της σιωπής.

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα