ΝΕ ΚΙΝ.ΑΛ Σάμου : Όχι στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων

Την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων Γαβρόγλου και Κεραμέως και την ουσιαστική στήριξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Δωρεάν, Δημόσια, Αυτοδιοίκητα και επαρκώς χρηματοδοτούμενα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ζητά η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Σάμου με αφορμή την υποβάθμιση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων που ξεκίνησε με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την εξίσωση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ ότι «επίσπευσε προαποφασισμένη αποδόμηση των Δημοσίων Πανεπιστημίων με την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και με την προώθηση της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Αναφέρεται στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου επί κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου για λόγους πρωτίστως Εθνικούς και Ακαδημαϊκούς (μοναδικότητα και καινοτομία στα προγράμματα σπουδών) στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας ότι «υπέστη μια δραματική μείωση των νεοεισαχθέντων φοιτητών θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του. Η ίδρυση του τμήματος Μαθηματικών το 1985 στο Καρλόβασι επί Δημαρχίας του Ευάγγελου Σιδηρουργού και με τη καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πέτρου Μώραλη, και του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κώστα Σοφούλη, έδωσε αναπτυξιακή προοπτική στο νησί μας και θωράκισε την γεωπολιτική του αξία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα