Μείωση των σχολικών καθαριστριών στα σχολεία του Μαραθοκάμπου

Ενώ τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, ο Δήμος Δυτικής Σάμου αντί να αυξήσει τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων προσλαμβάνοντας επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, μειώνει τις σχολικές καθαρίστριες, τουλάχιστον για τα σχολεία του Μαραθοκάμπου από 4 που ήταν, σε 2.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου «καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή απόφαση της δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Σάμου, να μειώσει σε 2 από 4 τις σχολικές καθαρίστριες των 4 σχολείων του Μαραθοκάμπου και να τις “μεταφέρει” σε άλλα σχολεία στο Καρλόβασι, αφού δεν προκήρυξε τις 2 θέσεις για τον Μαραθόκαμπο. Με το να “μπαλώνει κενά’ δημιουργώντας άλλα, «ρίχνει νερό στο μύλο» της κυβέρνησης που δύο χρόνια σχεδόν έχει κλειστά σχολεία και σχολές, και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα τους, αφήνοντας τα πάντα στην ατομική ευθύνη.

Οι συναδέλφισσες στην καθαριότητα πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους γιατί καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα εν λόγω σχολεία εδώ και δεκαετίες. Εν μέσω πανδημίας είναι ακόμη πιο αναγκαία η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας όλων των σχολείων, με τακτικό καθάρισμα σε αίθουσες, τουαλέτες και κοινόχρηστους χώρους για την ασφάλεια των μαθητών, των εργαζομένων στο σχολείο και των οικογενειών τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφασή της και να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία με βάση τις ανάγκες διεκδικώντας ταυτόχρονα γενναία κρατική χρηματοδότηση. Να μην εφαρμόσει την απαράδεκτη εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών όπου διευρύνει τις ελαστικές μορφές εργασίας στην καθαριότητα δημόσιων σχολείων, επεκτείνοντας τη μερική απασχόληση και τους μισθούς – ψίχουλα, προσθέτοντας τη «δυνατότητα» της 2ωρης εργασίας στο καθεστώς της 3ωρης απασχόλησης που ήδη ίσχυε μέχρι πέρυσι για το 40% των σχολικών καθαριστριών».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα