ΝΔ:4 fake news για την Αρχιτεκτονική (Ξάνθης)

Ανακοίνωση του παρατηρητηρίου των fake news της Νέας Δημοκρατίας για τα δημοσιεύματα που αφορούν την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου δεν υπήρχει εισακτέος από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην ανακοίνωση το κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται ότι η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων. Το δεύτερο ψέμα που ειπώθηκε, σύμφωνα με το παρατηρητήριο είναι ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν «θύμα» του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Η αλήθεια κατα το γνωστό παρατηρητηριο είναι ότι η εν λόγω Σχολή επέλεξε, όπως όλες οι Σχολές και τα Τμήματα ΑΕΙ της χώρας, το συντελεστή της ΕΒΕ που επιθυμούσε, ώστε να διαμορφώσει την ακαδημαϊκή της φυσιογνωμία.

Το τρίτο ψέμα που ειπώθηκε είναι ότι όλες οι Σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχαν πτώση στον αριθμό εισαχθέντων τους. Η αλήθεια του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι οι Αρχιτεκτονικές Σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Χανιά έχουν σχεδόν 100% πληρότητα των προσφερόμενων θέσεών τους.

Το τέταρτο ψέμα είναι ότι οι αρχιτεκτονικές που δεν είχαν φέτος πολλούς επιτυχόντες θα συρρικνωθούν. Η αλήθεια κατά το παρατηρητήριο είναι ότι όλα τα ΑΕΙ θα έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και επανακαθορίσουν τους συντελεστές της ΕΒΕ τους, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021. Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη θα εξαρτηθεί και από τις εισηγήσεις των Πανεπιστημίων και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι στις σχολές όντως δεν μπαίνουν φοιτητές μόνο από τις πανελλαδικές αλλά και από τις παγκυπριακές εξετάσεις καθώς και με τις μεταγραφές, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των εισακτέων έχει μειωθεί με ότι σημαίνει αυτό.

Σχολιάστε Ελεύθερα