Στενότερη συνεργασία της Ρωσίας με τις χώρες της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας για το Αφγανιστάν

Η Μόσχα θα συνεργαστεί στενότερα με τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), καθώς η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν προκαλεί κινδύνους για την περιφερειακή ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η Μόσχα έχει εντείνει τις επαφές της στους κόλπους του ΟΣΣΑ, μιας συμμαχίας που μετέχουν η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Λευκορωσία.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τα μέλη του ΟΣΣΑ σχετικά με το Αφγανιστάν… Αυτός είναι ο λόγος που η επικοινωνία μας εντός του ΟΣΣΑ θα πρέπει να ενισχυθεί», είπε ο υπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος να εισέλθουν σε γειτονικές χώρες ένοπλοι Αφγανοί έχει αυξηθεί έπειτα από την ανακατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν. Η διακίνηση ναρκωτικών είναι μια άλλη ανησυχία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ΟΣΣΑ ανακοίνωσε χτες ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στο Κιργιστάν και στο Τατζικιστάν από τον Σεπτέμβρη έως τον Οκτώβρη, στις οποίες θα συμμετέχουν πολλές χιλιάδες στρατιώτες, εξαιτίας της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εξοπλισμό των στρατών του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Αφγανιστάν.

902

Σχολιάστε Ελεύθερα